Bρετανία: Ακτιβιστές «απειλούν» τις ιπποδρομίες του Grand National

Bρετανία: Ακτιβιστές «απειλούν» τις ιπποδρομίες του Grand National

Η κούρσα, η οποία έχει τροποποιηθεί τα τελευταία χρόνια για να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για την ασφάλεια των ζώων, περιλαμβάνει 40 άλογα που καλπάζουν 4,3 μίλια και υπερπηδούν 30 εμπόδια στο μέγεθος μικρών αυτοκινήτων.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ιπποδρομιακά φεστιβάλ παγκοσμίως, το Grand National το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 154 χιλιάδες θεατές στο τριήμερο διεξαγωγής του. Από τότε που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1839, έχει γίνει θεσμός στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο αγώνισμα μετ’ εμποδίων στη Γη.

Φέτος ωστόσο βρίσκεται σε καθεστώς «απειλής». Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων υποστηρίζουν ότι η διοργάνωση αντιπροσωπεύει τη «διαλυμένη σχέση» μεταξύ ανθρώπων και αλόγων λόγω των πιθανών κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα τελευταία. 

Η κούρσα, η οποία έχει τροποποιηθεί τα τελευταία χρόνια για να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για την ασφάλεια των ζώων, περιλαμβάνει 40 άλογα που καλπάζουν 4,3 μίλια και υπερπηδούν 30 εμπόδια στο μέγεθος μικρών αυτοκινήτων.

Η Animal Rising ξεκινά τη μεγαλύτερη εκστρατεία της για την προστασία των ζώων αυτόν τον μήνα και έχει προτείνει ότι σχεδιάζει να διακόψει το φετινό Grand National, το οποίο θα διεξαχθεί στο Aintree Racecourse στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου στις 15 Απριλίου.

Τον περασμένο μήνα, ένας δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας «The Mail on Sunday» φέρεται να αποκάλυψε τα σχέδια που είχε η ομάδα σχετικά με τη διατάραξη του αγώνα. To δημοσίευμα περιέγραφε λεπτομερώς πώς η οργάνωση σχεδίαζε να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να εισβάλουν στην πίστα με την ελπίδα να εμποδίσουν την έναρξη της κούρσας.

Η Animal Rising λέει ότι η αποκάλυψε δεν θα τους σταματήσει από το να ολοκληρώσουν την αποστολή τους να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τις ανήθικες, όπως υποστηρίζουν, πρακτικές.

Η τοπική αστυνομία λέει ότι συνεργάζεται με τον διοργανωτή του αγώνα – το Jockey Club – εδώ και μήνες προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια όσων συμμετέχουν και παρακολουθούν το θέαμα.

«Σεβόμαστε το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία και την έκφραση των απόψεων, αλλά τα αδικήματα δημόσιας τάξης ή τα ποινικά αδικήματα δεν θα γίνουν ανεκτά και θα αντιμετωπιστούν με σθεναρό τρόπο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ παράλληλα έδωσε αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα συμβουλές για την ασφάλεια των επισκεπτών του ιπποδρόμου.

Με πληροφορίες από CNN

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή