ΗΠΑ: Η Danco Laboratories ζήτησε να μην μπουν περιορισμοί στο χάπι άμβλωσης mifepristone

ΗΠΑ: Η Danco Laboratories ζήτησε να μην μπουν περιορισμοί στο χάπι άμβλωσης mifepristone

Η Danco κατέθεσε ένα κατεπείγον αίτημα, ζητώντας από τους δικαστές να καθυστερήσουν την εφαρμογή μιας απόφασης του περιφερειακού δικαστή Μάθιου Κατσμαρίκ στο Τέξας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρία Danco Laboratories, που παράγει το χάπι άμβλωσης mifepristone, ζήτησε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να εμποδίσει την εφαρμογή των περιορισμών που έχουν τεθεί από χαμηλόβαθμα δικαστήρια, για τη χρήση του αναφερόμενου φαρμάκου από μία αγωγή που έχουν καταθέσει ομάδες κατά των αμβλώσεων.

Η Danco κατέθεσε ένα κατεπείγον αίτημα, ζητώντας από τους δικαστές να καθυστερήσουν την εφαρμογή μιας απόφασης του περιφερειακού δικαστή Μάθιου Κατσμαρίκ στο Τέξας, ως προς τον σημαντικό περιορισμό της διανομής του χαπιού, ενώ διαρκεί ο δικαστικός αγώνας για την εκδίκαση της αγωγής.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλνατ δήλωσε χθες, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα ζητήσει επίσης, την έκδοση μιας επείγουσας απόφασης από το ανώτατο δικαστήριο, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κινητοποιείται για να υπερασπιστεί την πρόσβαση στο ίδιο φάρμακο.

Πηγή: ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή