Η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας δέχθηκε επίθεση από ρωσόφιλους χάκερ

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας δέχθηκε επίθεση από ρωσόφιλους χάκερ

Ανώτερος αξιωματούχος της Eurocontrol που γνωρίζει την κατάσταση είπε στην WSJ ότι ο οργανισμός είχε θωρακίσει τα λειτουργικά του συστήματα και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ασφαλείας της εναέριας κυκλοφορίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυβερνοεπίθεση από φιλορώσους χάκερ δέχτηκε η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια της Αεροναυτιλίας γνωστή και ως Eurocontrol. 

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, η επίθεση στον ιστότοπο προκαλεί προβλήματα στην πρόσβαση από τις 19 Απριλίου ενώ τόνισε ότι «δεν υπήρξε καμία επίπτωση». Προβλήματα υπήρχαν μέχρι σήμερα το απόγευμα. 

Ανώτερος αξιωματούχος της Eurocontrol με γνώση της κατάστασης ανέφερε στην WSJ ότι ο οργανισμός είχε θωρακίσει τα λειτουργικά του συστήματα και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ασφαλείας της εναέριας κυκλοφορίας. Πρόσθεσε δε ότι οι μερικοί από τους περίπου 2.000 υπαλλήλους χρησιμοποίησαν το WebEx για να επικοινωνήσουν.

Η Eurocontrol αποτελεί κρίσιμο μέρος της ασφάλειας της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη, καθώς διαχειρίζεται τη διασυνοριακή κυκλοφορία στους εναέριους χώρους που καλύπτονται από τις εθνικές αρχές εναέριας κυκλοφορίας. Επιπλέον, το γραφείο της στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας παρέχει άμεσο έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στον ανώτερο εναέριο χώρο για τη χώρα αυτή καθώς και για το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και τη βορειοδυτική Γερμανία τόσο για πολιτικές όσο και για στρατιωτικές πτήσεις.

Οι ευρωπαϊκές αρχές ανησυχούν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε τμήματα των ευρωπαϊκών υποδομών μεταφορών, επικοινωνιών και ενέργειας, πυροδοτώντας τη μεγαλύτερη αντιπαράθεσή της με τη Δύση από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Με πληροφορίες από WSJ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή