Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με UAV – καμικάζι στο Κίεβο και άλλες περιοχές

Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με UAV – καμικάζι στο Κίεβο και άλλες περιοχές

Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν έναν μήνα, ρωσικά UAVs στάλθηκαν επίσης εναντίον του Κιέβου, ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs)-καμικάζι εξαπέλυσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα μπόρεσε να αποκρούσει τις οκτώ από τις δέκα επιθέσεις.

Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν έναν μήνα, ρωσικά UAVs-καμικάζι στάλθηκαν επίσης εναντίον του Κιέβου, πρόσθεσε το γενικό επιτελείο.

Πάντα σύμφωνα με τις ουκρανικές στρατιωτικές αρχές, δεν υπάρχουν ως τώρα πληροφορίες για θύματα.

«Κατά λάθος» βομβαρδισμός του Μπέλγκοροντ

Σημειώνεται ότι η Μόσχα ανακοίνωσε πως βόμβα έπεσε κατά λάθος από αεροσκάφος των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας καθώς πετούσε πάνω από το Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, την Πέμπτη το βράδυ, αφού οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για ισχυρή έκρηξη, η οποία τραυμάτισε τρεις ανθρώπους και δημιούργησε πελώριο κρατήρα στο κέντρο της πόλης.

«Κατά τη διάρκεια πτήσης αεροσκάφους Su-34 των αεροδιαστημικών δυνάμεων πάνω από την πόλη Μπέλγκοροντ, σημειώθηκε αφύσικη πτώση πυρομαχικού της αεροπορίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που αναμεταδόθηκε από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το συμβάν εκτυλίχθηκε περί τις 22:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

«Εγινε μια έκρηξη», σημείωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, Βιάτσελαβ Γκλάντκοφ, προσθέτοντας πως δημιούργησε κρατήρα με διάμετρο 20 μέτρα στη διασταύρωση κεντρικών οδικών αρτηριών της ομώνυμης πόλης.

Ο κ. Γκλάντκοφ διευκρίνισε πως μια γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο με τραυματισμό στο κρανίο ενώ ότι προσφέρθηκαν περιποιήσεις σε μια δεύτερη επιτόπου. Μία ακόμη γυναίκα χρειάστηκε νοσηλεία, προσέθεσε την Παρασκευή ο περιφερειάρχης.

«Κατοικίες υπέστησαν καταστροφές, το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και στύλους ηλεκτροδότησης», πρόσθεσε μέσω Telegram.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, dpa

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή