Στη στέψη του Καρόλου «όποιος επιθυμεί» θα ορκιστεί πίστη στον νέο μονάρχη

Στη στέψη του Καρόλου «όποιος επιθυμεί» θα ορκιστεί πίστη στον νέο μονάρχη

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου το ερχόμενο Σάββατο θα περιλαμβάνει και πρόσκληση προς το κοινό να ορκιστεί πίστη στο μονάρχη και στους διαδόχους του, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου το ερχόμενο Σάββατο θα περιλαμβάνει και πρόσκληση προς το κοινό να ορκιστεί πίστη στο μονάρχη και στους διαδόχους του, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι, που έδωσε στη δημοσιότητα το ακριβές τελετουργικό της στέψης.

Η πρόσκληση προς τους πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής συμμετέχοντας σε μια «χορωδία εκατομμυρίων φωνών» περιλαμβάνεται στα στοιχεία που θα προστεθούν από μια παλαιά τελετή. «Όλοι εκείνοι που το επιθυμούν, στο Αβαείο και αλλού, πείτε μαζί: Ορκίζομαι αληθινή πίστη στην Εξοχότητα Σας και στους διαδόχους σας σύμφωνα με τον νόμο. Μάρτυς μου ο Θεός».

Στα στοιχεία που θα ενταχθούν για πρώτη φορά σε τελετή στέψης, θα είναι μια προσευχή και ένας ύμνος στα ουαλικά και άλλες διαλέκτους της Σκωτίας και της Ιρλανδίας. Στην τελετή θα μπορούν να συμμετάσχουν και γυναίκες επίσκοποι, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Κάρολος, ο οποίος έγινε μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και των υπόλοιπων 14 κρατών της Κοινοπολιτείας (Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τζαμάικα, Μπαχάμες, Γρενάδα, Παπούα Νέα Γουινέα, Νήσοι Σολομώντα, Τουβαλού, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπελίζ και Άγιος Χριστόφορος) μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα στεφθεί επισήμως στις 6 Μαΐου στο Αβαΐο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο στη διάρκεια μιας τελετής γεμάτης πολυτέλεια, συμβολισμό και θρησκευτική σημασία.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο Κάρολος θα φορέσει την ίδια ενδυμασία – χρώματος πορφυρού και μωβ από μεταξωτό βελούδο – με εκείνη που είχε φορέσει ο παππούς του, ο βασιλιάς Γεώργιος ο ΣΤ’ στην δική του στέψη το 1937.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή