ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει να κηρυχθεί κακοδικία στην αγωγή της συγγραφέα Κάρολ σε βάρος του

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει να κηρυχθεί κακοδικία στην αγωγή της συγγραφέα Κάρολ σε βάρος του

Ο Τζο Τακοπίνα, δικηγόρος του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, επικαλείται φερόμενα λάθη του δικαστή

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να κηρυχθεί κακοδικία στη σε βάρος του αγωγή της συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ, η οποία τον κατηγορεί για βιασμό και δυσφήμηση.

Σε επιστολή που κατέθεσε νωρίς σήμερα το πρωί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ο Τζο Τακοπίνα, δικηγόρος του, επικαλείται φερόμενα λάθη του δικαστή, μεταξύ των οποίων ότι χαρακτήρισε εσφαλμένα τα στοιχεία υπέρ της Κάρολ και ότι επενέβη στην υπεράσπιση του Τραμπ.

Ο Τακοπίνα υποστήριξε πως θα έπρεπε να του είχε επιτραπεί να ρωτήσει την Κάρολ γιατί δεν ζήτησε τις εικόνες από κάμερα ασφαλείας για το φερόμενο βιασμό της και πως ο δικαστής τον εμπόδισε να την ρωτήσει γιατί δεν πήγε στην αστυνομία.

Η Κάρολ κατηγορεί τον Τραμπ ότι την βίασε μέσα σε δοκιμαστήριο μεγάλου καταστήματος της Νέας Υόρκης στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Επιλέγοντας το Νοέμβριο του 2019 να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια για δυσφήμηση, είχε καταθέσει τότε αγωγή εναντίον του Τραμπ επειδή τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς είχε χαρακτηρίσει «πλήρες ψέμα» τις κατηγορίες της για βιασμό.

Ο τότε ρεπουμπλικανός πρόεδρος απαντούσε διαρκώς ότι η Κάρολ «δεν είναι ο τύπος γυναίκας που προτιμά» και οι δικηγόροι του υποστήριξαν το 2019 ότι ο πελάτης τους προστατεύεται από την ασυλία που απολαμβάνει ο αρχηγός του κράτους.

Όσο για τις κατηγορίες για βιασμό, η Κάρολ δεν είχε μπορέσει να καταθέσει προσφυγή στη δικαιοσύνη το 2019 επειδή το φερόμενο αδίκημα είχε παραγραφεί.

Ωστόσο στις 24 Νοεμβρίου 2022 τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος της πολιτείας της Νέας Υόρκης («Adult Survivors Act») που επιτρέπει για ένα χρόνο στα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων να προσφύγουν στα αστικά δικαστήρια.

Η Κάρολ κατέθεσε έτσι το Νοέμβριο μια νέα αστική προσφυγή στη Νέα Υόρκη για «δυσφήμηση», αλλά και για «επίθεση» και ζήτησε να διεξαχθεί δίκη για αποζημίωση, με τους δικηγόρους της να κατηγορούν στην προσφυγή τον Τραμπ ότι «την χάιδεψε, την θώπευσε και την βίασε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή