Ζελένσκι: Η ουκρανική αντεπίθεση θα είναι επιτυχημένη – το ηθικό της Ρωσίας είναι χαμηλό

Ζελένσκι: Η ουκρανική αντεπίθεση θα είναι επιτυχημένη – το ηθικό της Ρωσίας είναι χαμηλό

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ηθικό της Ρωσίας είναι χαμηλό στο πεδίο της μάχης και το Κίεβο πιστεύει ότι η σχεδιασμένη αντεπίθεση για την ανακατάληψη κατεχομένων εδαφών θα είναι επιτυχημένη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Χάγη με τους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Χάγη, ότι οι επισκέψεις που πραγματοποιεί αυτήν την εβδομάδα σε ευρωπαϊκές χώρες έχουν ως στόχο τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων και ότι το σύνολο της ουκρανικής κοινωνίας ετοιμάζεται για την αντεπίθεση.

«Η Ουκρανία είναι ρεαλίστρια, δεν θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια του πολέμου», είπε.

«Θέλουμε να λάβουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ μετά τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ταμπού ως προς την στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας.

Ίδρυση ειδικού δικαστηρίου για την επίθεση στην Ουκρανία

Την ίδρυση διεθνούς ειδικού δικαστηρίου για το έγκλημα της επίθεσης ζήτησε από την Χάγη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τασσόμενος υπέρ μίας «ευρείας δικαιοσύνης» και απορρίπτοντας την «υβριδική ατιμωρησία».

«Θα πρέπει να υπάρξει ευθύνη» για το έγκλημα της επίθεσης, για την «αρχή του κακού», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατά την διάρκεια ομιλίας του ενώπιον διπλωματών και άλλων αξιωματούχων στην Χάγη. «Αυτό δεν μπορεί να εφαρμοσθεί παρά από το δικαστήριο», πρόσθεσε μετά την επίσκεψή του στην έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στην Χάγη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή