ΗΠΑ: Η Ροσέλ Ουαλένσκι ανακοίνωσε την παραίτησή της από τα CDC

ΗΠΑ: Η Ροσέλ Ουαλένσκι ανακοίνωσε την παραίτησή της από τα CDC

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διευθύντρια του κυριότερου οργανισμού δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, η Ροσέλ Ουαλένσκι, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση της στα τέλη Ιουνίου, χωρίς να εξηγήσει επακριβώς τους λόγους της παραίτησής της, κάνοντας λόγο μόνο για μια «ευνοϊκή» μεταβατική περίοδο, χάρη στην άρση της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που συνδέεται με την Covid-19.

Η Ουαλένσκι, 54 ετών, ήταν διευθύντρια των Κέντρων Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC) εδώ και περίπου δύο χρόνια. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή της πολιτικής του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς τα CDC προώθησαν μια εκστρατεία εμβολιασμού άνευ προηγουμένου. Εμφανιζόταν επίσης πολύ τακτικά στην τηλεόραση, μεταφέροντας στους Αμερικανούς πολίτες το μήνυμα της πρόληψης και εξηγώντας τα μέτρα που λαμβάνονταν.

«Το τέλος της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης» που για τις ΗΠΑ θα σημάνει την 11η Μαΐου, «σηματοδοτεί μια εξαιρετική μετάβαση για τη χώρα μας, για τη δημόσια υγεία και για τον ρόλο μου ως διευθύντριας των CDC» ανέφερε σε επιστολή της προς τον Μπάιντεν. «Δεν υπήρξα ποτέ στην επαγγελματική καριέρα μου τόσο υπερήφανη για οτιδήποτε άλλο πέτυχα», πρόσθεσε, αναφερόμενη στη δουλειά της στα CDC.

Η πρώην καθηγήτρια Ιατρικής στο Χάρβαρντ και επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νόσων σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, επικρίθηκε ωστόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας κυρίως λόγο του «χαοτικού», κάποιες φορές, τρόπου μετάδοσης των πληροφοριών από τα CDC. 

«Ήταν επικεφαλής ενός πολυσύνθετου οργανισμού, στην πρώτη γραμμή απέναντι σε μια πανδημία που συμβαίνει μόλις μια φορά ανά γενιά» ανέφερε ο Μπάιντεν σε μια λακωνική ανακοίνωσή του, χαιρετίζοντας την «εντιμότητα και την ακεραιότητα» της Ουαλένσκι. 

Δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν ποιος θα διαδεχθεί την Ουαλένσκι στα CDC.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή