Ανοίγει φτερά αεροπορική εταιρεία με πελάτες σκύλους και γάτες

Ανοίγει φτερά αεροπορική εταιρεία με πελάτες σκύλους και γάτες

Η Κ9 Jets, με έδρα το Μπέρμιγχαμ, εστιάζει στη μεταφορά κατοικιδίων και έχει κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλότερα σκαλοπάτια στη σκάλα επιβίβασης, καθίσματα από συνθετικό δέρμα, και κροκέτες και ποτήρια σαμπάνιας. Αυτές είναι ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρει η νεοσύστατη αεροπορική εταιρεία Κ9 με έδρα το Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία εστιάζει στη μεταφορά κατοικίδιων ζώων.

Η ιδέα για τη δημιουργία της προέκυψε από τη διαρκώς αυξανόμενη δυσφορία των ανθρώπων που θέλουν να ταξιδέψουν παρέα με τους τετράποδους φίλους τους. Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων που επιθυμούν να τα μεταφέρουν με κοινές εμπορικές πτήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν μια σειρά (συχνά μπερδεμένων) κανονισμών, οι οποίοι διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία. Τα ζώα υπηρεσίας, τα οποία δεν θεωρούνται κατοικίδια, επιτρέπεται να βρίσκονται στην καμπίνα χωρίς περιορισμό, όμως τα άλλα ζώα υπόκεινται σε περιορισμούς μεγέθους, που απαιτούν τα μεγαλύτερα κατοικίδια να ταξιδεύουν ως φορτίο. Επιπλέον, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αρνούνται να μεταφέρουν συγκεκριμένες ράτσες. Τα ζώα που μπορούν να πετάξουν μέσα στην καμπίνα πρέπει να βρίσκονται σε μεταφορικά κλουβάκια, τα οποία πρέπει να χωρούν κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη, και μπορεί να αντιμετωπίσουν αυθαίρετες κρίσεις σχετικά με το μέγεθος του κλουβιού.

Πολλοί ιδιοκτήτες μεγαλόσωμων σκύλων φοβούνται τι θα μπορούσε να συμβεί στα κατοικίδια που μεταφέρονται ως φορτίο, όπου πρέπει να αντιμετωπίσουν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, κακό αερισμό και ακατάλληλο χειρισμό.

Η K9 Jets ελπίζει να κεφαλαιοποιήσει αυτό το συναίσθημα, προσφέροντας αρχικά πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και Παρισιού, Λισσαβώνας και Λονδίνου. Από τις 17 καταχωρισμένες πτήσεις μεταξύ Μαΐου και τέλους Σεπτεμβρίου, οι οκτώ έχουν εξαντληθεί. Το φθινόπωρο η εταιρεία μπορεί να επεκτείνει τις υπηρεσίες σε επιπλέον πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπάι. Τα εισιτήρια απλής μετάβασης μεταξύ Νέας Υόρκης και Ευρώπης κυμαίνονται γύρω στα 9.000 δολάρια ανά θέση. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορούν να αγοράσουν μια θέση για το κατοικίδιό τους, διαφορετικά μπορούν να το έχουν στο πάτωμα χωρίς χρέωση.

Ανοίγει φτερά αεροπορική εταιρεία με πελάτες σκύλους και γάτες-1
Η K9 Jets χρησιμοποιεί στις πτήσεις της τα μικρά αεροπλάνα Gulfstream G4 που μπορούν να φιλοξενήσουν το πολύ έως 10 επιβάτες. [Clark Hodgin / The New York Times]

 

«Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που περιμένουν για μια πτήση», δήλωσε ο Ανταμ Γκόλντερ, ιδρυτής της εταιρείας. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν καθόλου να βάλουν τους τετράποδους φίλους τους σε ένα κλουβί και να τους αποχαιρετήσουν για τόσες ώρες».

Η K9 δεν έχει στην πραγματικότητα κανένα αεροπλάνο. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται από αδειοδοτημένους αερομεταφορείς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Pegasus Elite Aviation. Η K9 Jets χρησιμοποιεί τα μικρά αεροπλάνα Gulfstream G4 που μπορούν να φιλοξενήσουν το πολύ έως 10 επιβάτες.

Οι ιδιωτικές πτήσεις δεν έρχονται βεβαίως χωρίς περιβαλλοντικό κόστος. Ερευνες έχουν δείξει ότι τα μικρά τζετ επιβαρύνουν το περιβάλλον πολύ περισσότερο από τα εμπορικά αεροπλάνα, ενώ μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι πλούσιοι προκαλούν δυσανάλογες επιπτώσεις στο κλίμα. Μια εργασία του 2020, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Global Environmental Change, εκτιμά ότι το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού ευθύνεται για την εκπομπή του μισού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της αεροπορίας.

Αλλά ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, όπως ο Αλί και η Μέρι Μπορζάμπντι, αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. «Δεν έχουμε παιδιά. Το μόνο που έχουμε είναι ένας σκύλος», δήλωσαν. «Εκεί δοκιμάζεις τα πάντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή