Σίδνεϊ: Ενορχήστρωσε ληστεία 2,8 εκατ. στο δικό του κοσμηματοπωλείο για τα ασφάλιστρα

Σίδνεϊ: Ενορχήστρωσε ληστεία 2,8 εκατ. στο δικό του κοσμηματοπωλείο για τα ασφάλιστρα

Η εταιρεία Τζερμάνι έχει σχεδιάσει κοσμήματα μεταξύ άλλων για την πριγκίπισσα Νταϊάνα και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε γνωστό κοσμηματοπώλη του Σίδνεϊ που φέρεται πως ενορχήστρωσε ένοπλη ληστεία στο κατάστημά του, στο πλαίσιο απόπειρας εξαπάτησης της ασφαλιστικής του εταιρείας και απόσπασης άνω των 2,8 εκατ. δολαρίων σε ασφάλιστρα.

Ο Μισέλ Ελάιας Τζερμάνι -η επιχείρηση κύρους του οποίου έχει σχεδιάσει κοσμήματα μεταξύ άλλων για την πριγκίπισσα Νταϊάνα και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ– συνελήφθη χθες, Δευτέρα. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 65χρονος αρχικά ανέφερε στους αξιωματικούς της πως ο ίδιος και άλλοι δύο υπάλληλοί του απειλήθηκαν από δύο άνδρες που μπήκαν στο κατάστημα, στο κτήριο Κουίν Βικτόρια, υποδυόμενοι τους πελάτες

Ο ένας από τους δύο δράστες φέρεται να απείλησε τη μία υπάλληλο με μαχαίρι ενώ ο δεύτερος ζήτησε πρόσβαση στο χρηματοκιβώτιο με τα κοσμήματα. 

Οι δύο τους, σύμφωνα με την αστυνομία, έδεσαν χειροπόδαρα τον Τζερμάνι και τους υπαλλήλους του και έφυγαν από το κατάστημα με τεράστια λεία κοσμημάτων. 

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία συνέλαβε δύο ανθρώπους ως υπόπτους της ληστείας. 

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής Τζο Ντουέιχι, παρά τις συλλήψεις, η αστυνομία εξακολουθούσε να πιστεύει πως «κάτι δεν πήγαινε καλά». Χθες, συνέλαβε και τον Τζερμάνι με τον ισχυρισμό πως επρόκειτο για δικό του σχέδιο και απάτη εκατομμυρίων. 

Ο Τζερμάνι εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Σίδνεϊ όπου κατηγορήθηκε από την αστυνομία για εμπλοκή «στο σχεδιασμό και το συντονισμό της ληστείας και την απόπειρα εξαπάτησης της ασφαλιστικής εταιρείας». 

Όπως τόνισε στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής Νουέιχι, η υπάλληλος που τραυματίστηκε στην επίθεση «ήταν συγκλονισμένη», καθώς δε γνώριζε την καλομελετημένη απάτη. 

«Απειλήθηκε με βία και με ένα μαχαίρι, την έδεσαν σε χέρια και πόδια… θεωρούσε πως πράγματι επρόκειτο για μια μεγάλη ληστεία» ανέφερε ο ίδιος. 

Πηγή: Guardian 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή