Ιμάμογλου: «Δεν πέταξαν πέτρες εναντίον μου, πέταξαν πέτρες εναντίον της δημοκρατίας»

Ιμάμογλου: «Δεν πέταξαν πέτρες εναντίον μου, πέταξαν πέτρες εναντίον της δημοκρατίας»

«Εκείνοι ας πετούν πέτρες, εμείς θα απαντήσουμε με τριαντάφυλλα», δήλωσε ο - προερχόμενος από το αντιπολιτευόμενο CHP - δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, το λεωφορείο του οποίου δέχθηκε επίθεση με πέτρες την περασμένη Κυριακή στην πόλη Ερζερούμ.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική του πολιτική ερμηνεία για όσα επεισοδιακά συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο Ερζερούμ, έδωσε ο προερχόμενος από την αντιπολίτευση, δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, το λεωφορείο του οποίου δέχθηκε επίθεση με πέτρες από οπαδούς του κυβερνητικού στρατοπέδου.

«Δεν πέταξαν πέτρες εναντίον μου, πέταξαν πέτρες εναντίον του λαού, πέταξαν πέτρες εναντίον της δημοκρατίας. Εκείνοι ας πετούν πέτρες, εμείς θα απαντήσουμε με τριαντάφυλλα», δήλωσε σήμερα ο προερχόμενος από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

Εννέα άτομα τραυματίστηκαν όταν εκατοντάδες άνθρωποι πέταξαν πέτρες εναντίον του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης την περασμένη Κυριακή στην πόλη Ερζερούμ, μία εβδομάδα προτού διεξαχθούν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στη χώρα. Οι σωματοφύλακες του Ιμάμογλου αναγκάσθηκαν να τον απομακρύνουν, καθώς θεώρησαν πως κινδυνεύει ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατήγγειλε πως ενώ συγκεντρωμένο πλήθος πέταξε πέτρες εναντίον του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όταν είχε ανέβει στην οροφή του λεωφορείου με το οποίο κάνει περιοδεία στη χώρα, οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο δεν έκαναν τίποτα για να το εμποδίσουν. Ο ίδιος μίλησε για «προβοκάτσια» και τόνισε πως η επίθεση δεν είχε καμία σχέση με τους κατοίκους της Ερζερούμ.

Ο Ερντογάν, σε ομιλία του στην Αδριανούπολη, κατηγόρησε τον Ιμάμογλου πως αυτός προκάλεσε το επεισόδιο και υποστήριξε ότι «προσπαθούν να προκαλέσουν προβοκάτσιες από μόνοι τους και να αμαυρώσουν τη φήμη των πόλεών μας. Δεν θα καταφέρουν να εμπλέξουν στα βρώμικα παιχνίδια τους τον λαό μας».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή