Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Προαναγγέλλει στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Προαναγγέλλει στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική

«Θα κινηθούμε ειρηνικά. Με όλους τους γείτονές μας θα ζήσουμε μέσα σε κλίμα ειρήνης και ηρεμίας», δήλωσε ο προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ωστόσο προ ημερών είχε θέσει θέμα στρατιωτικοποίησης νησιών από την Ελλάδα.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στην εξωτερική μας πολιτική θα κάνουμε στροφή 180 μοιρών […] Θα την τοποθετήσουμε στον άξονα της ειρήνης. Όπως έλεγε ο Κεμάλ Ατατούρκ “ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο”. Θα κινηθούμε ειρηνικά. Με όλους τους γείτονές μας θα ζήσουμε μέσα σε κλίμα ειρήνης και ηρεμίας», δήλωσε από το βήμα ομιλίας του στην πόλη Ντούζτζε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης των «έξι» ενάντια στον Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι προ ημερών ο ίδιος ο Κιλιτσντάρογλου είχε θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών μέσω προεκλογικού βίντεο στο Twitter ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία – σύμφωνα με τον ίδιο – «δεν έκανε τίποτα» για εν λόγω θέμα.

«Αυτοί που συνέχεια μας συκοφαντούν, έχουν κάνει τίποτα για τα νησιά που στρατιωτικοποιεί η Ελλάδα; Όλα είναι ανοησίες, αγαπητέ μου λαέ. Όλα είναι ψέματα. Αλλά κάντε λίγη υπομονή, το κράτος θα ξαναγίνει κράτος και όλα τα κόμματα θα ξέρουν τα όριά τους», δήλωνε ο Κιλιτσντάρογλου στο πλαίσιο του εν λόγω βίντεο.

Αναφερόμενος στο άλλο μεγάλο θέμα των προσφύγων από τη Συρία, ο προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης δήλωσε σήμερα, από την πόλη Ντούζτζε, ότι μέσα σε ένα διάστημα δύο ετών 3,6 εκατομμύρια Σύροι θα έχουν επιστρέψει, από την Τουρκία όπου βρίσκονται σήμερα, πίσω στη Συρία. «Σας υπόσχομαι… Εντός δυο ετών 3,6 εκατομμύρια Σύρους αδελφούς μας θα τους αποχαιρετήσουμε απο τα σύνορα μας προς τη χώρα τους. Όχι μόνο τους Σύρους, θα στείλουμε και τους Αφγανούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κιλιτσντάρογλου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή