Κιλιτσντάρογλου κατά Ρωσίας: «Είστε πίσω από συνωμοσίες και fake news»

Κιλιτσντάρογλου κατά Ρωσίας: «Είστε πίσω από συνωμοσίες και fake news»

Ο προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στη Μόσχα, την οποία κατηγορεί για «συνωμοσίες» και διασπορά ψευδών ειδήσεων, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία ενάντια στον Ερντογάν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, επιτέθηκε στη Μόσχα, την οποία κατηγορεί για διασπορά fake news λίγα 24ωρα πριν από τις τουρκικές κάλπες.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο 74χρονος Κιλιτσντάρογλου, που είναι και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), σημειώνει: «Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, είστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το περιεχόμενο Deep Fake και τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτήν τη χώρα. Αν θέλετε τη συνέχιση της φιλίας μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε τα χέρια σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας.»

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι ο προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης έκανε αυτήν την ανάρτηση όχι μόνο στα τουρκικά αλλά και στα ρωσικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Μουχαρέμ Ιντζέ, που προέρχεται μεν από το CHP από το οποίο όμως έχει αποχωρήσει ιδρύοντας δικό του κόμμα, ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη δική του προεδρική υποψηφιότητα, έπειτα από τη διαρροή ενός βίντεο με σεξουαλικό περιερχόμενο στο οποίο εκείνος φέρεται να πρωταγωνιστεί. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Ιντζέ απορρίπτει κατηγορηματικά ως deep fake και ως προϊόν μοντάζ το περιεχόμενο του εν λόγω βίντεο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν Τούρκοι αναλυτές στα social media, υπάρχουν εδώ και μέρες φήμες ότι πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα και κάποιο άλλο απροσδιορίστου περιεχομένου βίντεο ή κάποια κασέτα με πρωταγωνιστή τον Κιλιτσντάρογλου.  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή