Πιστός στην εμπρηστική ρητορική ο Τραμπ

Πιστός στην εμπρηστική ρητορική ο Τραμπ

Σε δημόσια εκδήλωσή του, το CNN έδωσε χθες βήμα για σχεδόν μία ώρα στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ξανά ορισμένες από τις πιο εμπρηστικές θέσεις του

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δημόσια εκδήλωσή του, το CNN έδωσε χθες βήμα για σχεδόν μία ώρα στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ξανά ορισμένες από τις πιο εμπρηστικές θέσεις του. Ο τέως πρόεδρος δέχτηκε ερωτήσεις από ένα ως επί το πλείστον φιλικό ακροατήριο, οι οποίες κάλυπταν θέματα όπως το δικαίωμα στην άμβλωση, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι εκλογές του 2020.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα αναγνωρίσει τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές του 2024, σε περίπτωση που εκείνος έρθει πρώτος, ο Τραμπ απάντησε: «Φυσικά, αν οι εκλογές είναι δίκαιες, ναι». Το σχόλιό του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της παρουσιάστριας Κέιτλαν Κόλινς, η οποία του απάντησε: «Οι εκλογές δεν ήταν στημένες, κύριε πρόεδρε, δεν γίνεται να συνεχίσετε να το λέτε αυτό όλο το βράδυ».

Σε συνέχεια αυτού του διαλόγου, ο Τραμπ δήλωσε «διατεθειμένος» να συγχωρήσει πολλούς από τους ανθρώπους που καταδικάστηκαν για την εισβολή τους στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021, λέγοντας πως η πρόθεσή τους δεν ήταν κακή και πως αν εκλεγεί θα τους απονείμει χάρη.

«Να πληρώσει η Ευρώπη για την Ουκρανία», «γελοία ιστορία» η υπόθεση βιασμού, χάρη στους εισβολείς του Καπιτωλίου, μερικά από όσα είπε σε εμφάνιση στο CNN.

Οσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο τέως πρόεδρος προτίμησε να μην πάρει θέση υπέρ των αμυνομένων. «Θέλω να σταματήσουν να πεθαίνουν. Ρώσοι και Ουκρανοί. Και θα μπορούσα να το κάνω σε μία ημέρα», σχολίασε, ενώ πρόσθεσε πως θα έβαζε την Ευρώπη να πληρώσει για το κόστος αυτού του πολέμου. «Οι Ευρωπαίοι νομίζουν πως είμαστε ανόητοι, να πληρώσουν εκείνοι για την Ουκρανία», είπε.

Οσο για την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για τον βιασμό της δημοσιογράφου Τζιν Κάρολ, ο Τραμπ επανέλαβε όσα έχει υποστηρίξει όλο το προηγούμενο διάστημα. «Είναι μια γελοία ιστορία. Δεν ξέρω ποια είναι αυτή η γυναίκα, πρώτη φορά τη βλέπω».

Κριτική στο δίκτυο

Το δίκτυο, εναντίον του οποίου μάλιστα ο Τραμπ έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, επικρίθηκε έντονα για την επιλογή του να δώσει βήμα στον τέως πρόεδρο, αλλά και για το κοινό που επέλεξε να παρακολουθήσει τη συζήτηση και να του θέσει ερωτήματα. «Το CNN θα έπρεπε να ντρέπεται», έγραψε στο Twitter η βουλευτής των Δημοκρατικών και ακτιβίστρια Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ. «Εχασαν τον έλεγχο αυτού του σόου. Προέβαλαν προεκλογική παραπληροφόρηση, υπεράσπιση της 6ης Ιανουαρίου και δημόσια επίθεση σε ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης». Από τη μεριά του, το δίκτυο υπερασπίστηκε την επιλογή τονίζοντας πως είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να ακούσουν τα επιχειρήματα του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

«Η δουλειά μας είναι να θέτουμε δύσκολες ερωτήσεις, ώστε οι ψηφοφόροι να πάρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κάνουν την επιλογή τους», ανέφερε η ανακοίνωση του CNN.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή