Νετανιάχου: Καταστρέψαμε όλη την ηγεσία του Ισλαμικού Ιερού Πολέμου

Νετανιάχου: Καταστρέψαμε όλη την ηγεσία του Ισλαμικού Ιερού Πολέμου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαιρέτισε την αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε την Κυριακή τις ενέργειες των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας κατά την πρόσφατη σύγκρουση με την τρομοκρατική ομάδα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοινώνοντας την εξάλειψη της ηγεσίας του «Παλαιστινιακού Ισλαμικού Ιερού Πολέμου (Τζιχάντ)».

Το Ισραήλ και ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός αργά το Σάββατο ύστερα από σχεδόν πέντε ημέρες μαχών κατά τις οποίες ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μεγάλο μέρος της ανώτερης ηγεσίας της οργάνωσης σε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών.

«Η επιχείρηση ήταν πραγματικά τέλεια. Με πλήρη αιφνιδιασμό και συνεχή πρωτοβουλία, εξαλείψαμε ολόκληρη την κορυφή του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Γάζα, καταστρέψαμε 17 κέντρα διοίκησής της, εξοντώσαμε δεκάδες τρομοκράτες, χτυπήσαμε θέσεις αποθήκευσης πυραύλων, απενεργοποιήσαμε μονάδες αντιαρματικών και πολλά άλλα», είπε ο κ. Νετανιάχου.

«Από τη σύσταση της κυβέρνησης μήνες πριν, έχω επανειλημμένα πει: Οποιος μας βλάψει —είτε πετυχαίνει είτε όχι— θα πληρώσει με τη ζωή του», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Σήμερα οι εχθροί του Ισραήλ – στη Γάζα και πέρα από αυτήν – γνωρίζουν ότι ακόμα κι αν προσπαθήσουν να κρυφτούν, μπορούμε και είμαστε πρόθυμοι να τους προσεγγίσουμε ανά πάσα στιγμή».

«Αυτή η αναγνώριση ενισχύθηκε σημαντικά στην Επιχείρηση Ασπίδα και Βέλος. Ανατρέψαμε το σενάριο», είπε ο κ. Νετανιάχου, απευθυνόμενος στο υπουργικό του συμβούλιο.

Πηγή: CNN, Times of Israel

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή