Ουκρανία: Ικανοποίηση για την «πρώτη επιτυχία» της επίθεσης γύρω από το Μπαχμούτ

Ουκρανία: Ικανοποίηση για την «πρώτη επιτυχία» της επίθεσης γύρω από το Μπαχμούτ

Η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ δήλωσε σήμερα πως τα σχέδια της Ρωσίας να καταλάβει το Μπαχμούτ δεν έχουν αλλάξει

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξέφρασαν σήμερα την ικανοποίησή τους για την «πρώτη επιτυχία» της επίθεσής τους στα περίχωρα του Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, την πιο μακροχρόνια και την πιο αιματηρή μάχη στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Η προώθηση των στρατευμάτων μας στη ζώνη του Μπαχμούτ είναι η πρώτη επιτυχία της επίθεσης» που έχει στόχο την υπεράσπιση αυτής της πόλης την οποία οι Ρώσοι επιχειρούν να καταλάβουν από το περασμένο καλοκαίρι, δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων ουκρανικών δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρκσι, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Εξάλλου η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ δήλωσε σήμερα πως τα σχέδια της Ρωσίας να καταλάβει το Μπαχμούτ δεν έχουν αλλάξει και νέες δυνάμεις στέλνονται στα περίχωρα της πόλης αυτής.

Η Μάλιαρ έκανε το σχόλιο αυτό με ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Ο Πριγκόζιν πρότεινε να αποκαλύψει ρωσικές θέσεις

Τονίζεται, παράλληλα, ότι νέα στοιχεία για τη δράση του Γεβγκένι Πριγκόζιν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά τις διαρροές απόρρητων εγγράφων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην πλατφόρμα Discord.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της Washington Post, στα τέλη Ιανουαρίου, με τους άνδρες του να πεθαίνουν κατά χιλιάδες στη μάχη για την κατάληψη του Μπαχμούτ, ο ιδρυτής και επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης «Βάγκνερ» Γεβγκένι Πριγκόζιν έκανε μια τουλάχιστον αναπάντεχη προσφορά στους Ουκρανούς.

Ο Πριγκόζιν υποσχέθηκε πως, αν οι Ουκρανοί διοικητές απέσυραν τους στρατιώτες τους γύρω από την περιοχή του Μπαχμούτ, θα έδινε στο Κίεβο πληροφορίες για τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων – στοιχεία που η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί, καταφέροντας καίριο πλήγμα σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP, Washington Post

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή