Χωριό της Αυστρίας ύψωσε φράχτη για να «κρυφτεί» από τους τουρίστες

Χωριό της Αυστρίας ύψωσε φράχτη για να «κρυφτεί» από τους τουρίστες

Το Χάλστατ έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας από την Unesco

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χωριό Χάλστατ στην Αυστρία, αγαπημένος προορισμός πολλών τουριστών λόγω του φυσικού τοπίου που θυμίζει το φανταστικό βασίλειο Αρεντέλα στην ταινία κινουμένων σχεδίων Frozen της Disney, τοποθέτησε έναν ξύλινο φράχτη για να κρύψει τη θέα προς τις Άλπεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κοσμοσυρροή.

«Αντιδράσαμε μετά τις καταγγελίες των κατοίκων» της κοινότητας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αρμόδιος του δήμου, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του. Οι εργασίες έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

Χωριό της Αυστρίας ύψωσε φράχτη για να «κρυφτεί» από τους τουρίστες-1
AP / Kerstin Joensson

Με τα παραδοσιακά, γραφικά σπίτια του σκαρφαλωμένα στην απόκρημνη όχθη, πλάι σε μια λίμνη με κρυστάλλινα νερά, και το βέλος της εκκλησίας του να υψώνεται στον ουρανό, το Χάλστατ δεχόταν σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο πριν από την πανδημία της Covid-19. Ένα «αντίγραφο» του χωριού κατασκευάστηκε στην Κίνα.

Είναι επίσης πολύ δημοφιλές στη Νότια Κορέα, χάρη σε μια τηλεοπτική σειρά στην οποία αναφερόταν το όνομά του. Το Χάλστατ έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας από την Unesco.

Ο φράχτης τοποθετήθηκε με την ελπίδα ότι οι τουρίστες δεν θα συρρέουν πλέον σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία για να τραβήξουν σέλφι – και να ησυχάσουν οι κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για τον θόρυβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή