Ελεύθερος 88χρονος Αυστραλός μετά από 7 χρόνια ομηρίας από τζιχαντιστές

Ελεύθερος 88χρονος Αυστραλός μετά από 7 χρόνια ομηρίας από τζιχαντιστές

Ο Κένεθ Ελιοτ και η σύζυγός του, Τζόσλιν, απήχθησαν τον Ιανουάριο του 2016 από τζιχαντιστές που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αυστραλός γιατρός, Κένεθ Ελιοτ, 88 ετών, αφέθηκε ελεύθερος από τους τζιχαντιστές απαγωγείς του έπειτα από 7 χρόνια ομηρίας στην Μπουρκίνα Φάσο.

Ο Κένεθ Ελιοτ και η σύζυγός του, Τζόσλιν, απήχθησαν τον Ιανουάριο του 2016 από τζιχαντιστές που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα. Ο χειρουργός επέστρεψε στην Αυστραλία το βράδυ της Πέμπτης, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Πένι Γουόνγκ.

«Ο Δρ Ελιοτ είναι σώος και αβλαβής» και «επανενώθηκε με τη σύζυγό του Τζόσλιν και τα παιδιά τους», διευκρίνισε η κ. Γουόνγκ.

Οι Ελιοτ απήχθησαν κοντά στην πόλη Ντζίμπο της βόρειας Μπουρκίνα Φάσο, κοντά στα σύνορα με το Μάλι και τον Νίγηρα. Η Τζόσελιν Ελιοτ απελευθερώθηκε στον γειτονικό Νίγηρα.

Ο τότε πρόεδρος του Νίγηρα, Μαχαμαντού Ισσουφού, είχε συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες της Μπουρκίνα Φάσο για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή της, ανέφερε τότε το γραφείο του.

H Π. Γουόνγκ δήλωσε ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα για να απελευθερωθεί ο Ελιοτ, αλλά δεν αποκαλύφθηκαν άλλες λεπτομέρειες. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επανενώθηκε με την οικογένειά του στο Περθ, την πόλη της δυτικής ακτής από την οποία κατάγεται.

Η Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μαγκρέμπ συνηθίζει τέτοιου είδους πρακτικές στοχεύοντας σε χρηματικά οφέλη. Την ημέρα που απήχθη το ζευγάρι των Αυστραλών -15 Ιανουαρίου 2016- 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εξτρεμιστική επίθεση στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο. 

Πηγή: Associated Press

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή