Νότια Κορέα και Γερμανία ενισχύουν την αμυντική τους συνεργασία

Νότια Κορέα και Γερμανία ενισχύουν την αμυντική τους συνεργασία

Ο Ολαφ Σολτς μετέβη στη Σεούλ από τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας όπου είχε βρεθεί για τη Σύνοδο Κορυφής της G7. Η ενίσχυση της συνεργασίας στο μέτωπο της Άμυνας και της παραγωγής μικροτσίπ βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε με τη νοτιοκορεατική ηγεσία.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νότια Κορέα και η Γερμανία θα υπογράψουν σύντομα μια συμφωνία που θα έχει ως στόχο την ενίσχυση της αμυντικής τους συνεργασίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ-Γέολ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στη Σεούλ.

Η συμφωνία αυτή θα συμβάλλει στην «ομαλή λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού της αμυντικής βιομηχανίας», είπε ο Νοτιοκορεάτης ηγέτης.

Η Νότια Κορέα επιχειρεί πια, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, να ενισχύσει την αμυντική της βιομηχανία προκειμένου να επωφεληθεί από την αυξημένη ζήτηση που έχει παρατηρείται διεθνώς, ωστόσο μέχρι στιγμής η Σεούλ δεν έχει στείλει ως στήριξη οπλικά συστήματα στο Κίεβο.

«Αναμένω ότι η Νότια Κορέα και η Γερμανία θα επεκτείνουν την προσανατολισμένη στο μέλλον συνεργασία τους», είπε σήμερα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας κατά την έναρξη της συνάντησης που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο στη Σεούλ.

Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και την προοπτική της εμβάθυνσης της συνεργασίας τους στο μέτωπο της παραγωγής μικροτσίπ.

Ο Όλαφ Σολτς επισκέπτεται τη Νότια Κορέα προερχόμενος από τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας όπου είχε βρεθεί τις περασμένες ημέρες για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7).

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή