ΗΠΑ: «Θετική» επικοινωνία του Μπάιντεν με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής για την αύξηση του ορίου του χρέους

ΗΠΑ: «Θετική» επικοινωνία του Μπάιντεν με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής για την αύξηση του ορίου του χρέους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, είχαν μια «παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα ενόψει της αυριανής τους συνάντησης.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, θα συναντηθούν αύριο, Δευτέρα, για να συζητήσουν το θέμα της αύξησης του ορίου του χρέους μετά την «παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Ο Μακάρθι συνομίλησε με τον Μπάιντεν ενώ ο τελευταίος επέστρεφε στις ΗΠΑ από την Ιαπωνία όπου βρέθηκε για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της G7. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι ήταν «θετικές» οι συνομιλίες και ότι τα επιτελεία τους θα συναντηθούν για να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση αργότερα σήμερα.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμος να περιορίσει τις δαπάνες σε συνδυασμό με φορολογικές ρυθμίσεις ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία, όμως χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών για την αύξηση του ορίου του χρέους.

Προτού αναχωρήσει από τη Χιροσίμα, ο Τζο Μπάιντεν άφησε να εννοηθεί ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα επιθυμούσαν μια στάση πληρωμών ώστε τα καταστροφικά αποτελέσματά της να δυσχεράνουν την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Μακάρθι είπε, ωστόσο, σε δημοσιογράφους ότι τώρα είναι καλύτερη η κατάσταση αλλά επανέλαβε στον Μπάιντεν ότι θα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες. «Η θέση μου δεν έχει αλλάξει, η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να συνεχίσει να ξοδεύει χρήματα που δεν διαθέτουμε», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μακάρθι διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών στον αμυντικό τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή