Σολτς: O Μπάιντεν είναι καλύτερος από τον Τραμπ

Σολτς: O Μπάιντεν είναι καλύτερος από τον Τραμπ

Την άποψη αυτή εξέφρασε σε μαθητή ενός δημοτικού σχολείου κοντά στο Βερολίνο.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι προτιμά τον Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρο των ΗΠΑ από τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, και θα ήθελε να τον δει να επανεκλέγεται για δεύτερη τετραετή θητεία.

Απαντώντας στην ερώτηση ενός μαθητή, καθώς επισκεπτόταν δημοτικό σχολείο κοντά στο Βερολίνο, ο Σολτς είπε: «Πιστεύω ότι ο νυν πρόεδρος είναι καλύτερος, γι’ αυτό θέλω να επανεκλεγεί».

Αναφερόμενος στον Τραμπ, ο Σολτς είπε: «Ο Μπάιντεν δεν έχει καμία σχέση με τον Τραμπ: Ο πρώην πρόεδρος σίγουρα φέρνει έναν μεγάλο διχασμό στη χώρα του».

Στις αρχές του έτους, μάλιστα, οι Financial Times αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο πώς ο Ολαφ Σολτς έπεισε τον Τζο Μπάιντεν να αποστείλει βαρύ οπλισμό στο Κίεβο, ενώ είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο και ανατροπές.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα έναντι των πιθανών Ρεπουμπλικανών αντιπάλων του, του Τραμπ και του νυν κυβερνήτη της Φλόριντας, Ρον ντε Σάντις, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Με πληροφορίες από Reuters, Financial Times

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή