ΗΠΑ: Αφροαμερικανός αρχηγός του στρατού

ΗΠΑ: Αφροαμερικανός αρχηγός του στρατού

Ο Τσαρλς Κουίντον Μπράουν Τζ . θα διαδεχθεί τον Μαρκ Μίλεϊ στο Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να διορίσει τον πτέραρχο Τσαρλς Κουίντον Μπράουν Τζ. ως νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το δίκτυο Fox News, ο 60χρονος Μπράουν θα διαδεχθεί τον στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ, ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο Μπράουν εθεωρείτο ευρέως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την αντικατάσταση του Μίλεϊ, ιδίως καθώς το Πεντάγωνο βρίσκεται σε μια φάση μεταφοράς της στρατιωτικής του δραστηριότητας μακριά από τους χερσαίους πολέμους του παρελθόντος, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απειλές της Κίνας στον κυβερνοπόλεμο, στο Διάστημα και στα πυρηνικά.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης, ο Μπάιντεν θεωρεί τον Μπράουν το κατάλληλο πρόσωπο για να γίνει ο επόμενος ανώτατος στρατιωτικός αξιωματικός της χώρας, λόγω του τρόπου με τον οποίο έχει εκσυγχρονίσει την αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ.

Ο Μπράουν, επαγγελματίας πιλότος F-16 με πάνω από 3.000 συνολικές ώρες πτήσης, έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες αποστολές στην Ευρώπη, στην Απω Ανατολή και στην Ασία, κι έχει ηγηθεί της μεγάλης αμερικανικής αεροπορικής επιχείρησης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενώ είχε και έντονη εμπλοκή στις προσπάθειες του Πενταγώνου στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει σπάσει αρκετά στερεότυπα. Πριν από τρία χρόνια έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός πτέραρχος στην ιστορία των ΗΠΑ, ενώ αν η Γερουσία επικυρώσει τελικά τον διορισμό του θα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου. Επιπλέον, θα είναι η πρώτη φορά που το ανώτατο πολιτικό και το ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα του Πενταγώνου θα κατέχονται από Αφροαμερικανούς ύστερα από την ορκωμοσία του υπουργού Αμυνας, Λόιντ Οστιν, τον Ιανουάριο του 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή