Ρον Ντε Σάντις: Εκστρατεία με εμπόδια, αλλά και χορηγούς

Ρον Ντε Σάντις: Εκστρατεία με εμπόδια, αλλά και χορηγούς

Τεχνικά προβλήματα καθυστέρησαν την ανακοίνωση υποψηφιότητας και τη συζήτηση Ντε Σάντις - Μασκ στο Twitter

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαώδης υπήρξε η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ρον Ντε Σάντις για την προεδρία, με τη ζωντανή μετάδοσή της μέσω Twitter να καθυστερεί εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Παρά τα προβλήματα, ο 44χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα, που έχει ασπασθεί τις πλέον συντηρητικές θέσεις, αναμένεται να αποτελέσει τον πιο αξιόλογο αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα. Η υποψηφιότητά του κατατίθεται σε κρίσιμη στιγμή για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο καλείται να επιλέξει μεταξύ της συστράτευσης για μία ακόμη φορά πίσω από τον Τραμπ ή της συσπείρωσης γύρω από νέο διεκδικητή της προεδρίας.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας την Τετάρτη αποδείχθηκε προβληματική, με τεχνικά προβλήματα και διακοπές της μετάδοσης, ενώπιον του ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Twitter, Ελον Μασκ. Υστερα από 25 λεπτά καθυστερήσεων, ο Ντε Σάντις κατάφερε τελικά να μιλήσει: «Διεκδικώ την προεδρία των ΗΠΑ προκειμένου να ηγηθώ της μεγάλες αμερικανικής ανάκαμψης».

Τα παρατεταμένα τεχνικά προβλήματα υποχρέωσαν τους 500.000 χρήστες να περιμένουν υπομονετικά, ενώ οι δυσλειτουργίες έτυχαν επικρίσεων και ειρωνείας από μεγάλη μερίδα του Twitter. Ο γιος του Τραμπ, Ντον Τζούνιορ, σχολίασε μονολεκτικά: #DeSaster (συνδυασμός του ονόματος του Ντε Σάντις με τη λέξη καταστροφή). Ο πρόεδρος Μπάιντεν τοποθέτησε στον λογαριασμό του στο Twitter κουμπί για χρηματική δωρεά στην προεκλογική του εκστρατεία με την επισήμανση: «Αυτός ο σύνδεσμος λειτουργεί».

Πολλοί Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι αναζητούν εναλλακτική λύση, πέραν του Τραμπ.

Παρά την προβληματική εκκίνηση της εκστρατείας του και τη σταθερή διολίσθηση των ποσοστών του έναντι του Τραμπ τους τελευταίους μήνες, ο Ντε Σάντις συνεχίζει να απολαμβάνει σημαντικά πλεονεκτήματα: πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση, ισχυρό προεκλογικό μηχανισμό και σειρά συντηρητικών νομοθετικών επιτυχιών στη Φλόριντα μετά την αποφασιστική επανεκλογή του το περασμένο φθινόπωρο. Ο κυβερνήτης υποστηρίζει πως η πολιτική του στην πολιτεία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τη συντηρητική αναγέννηση των ΗΠΑ, ιδίως σε ό,τι αφορά κοινωνικά ζητήματα.

Ρον Ντε Σάντις: Εκστρατεία με εμπόδια, αλλά και χορηγούς-1

«Ο Τραμπ δεν είναι αήττητος και ο Ντε Σάντις είναι σοβαρός αντίπαλος. Πολλοί Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι αναζητούν εναλλακτική λύση. Κάποιον που να μπορεί να αντιπαρατεθεί με την Αριστερά και να κερδίσει εκλογές», σημείωσε ο βετεράνος σύμβουλος των Ρεπουμπλικανών, Μάικ Μέρφι. Οι πιθανότητες του Ντε Σάντις να εξασφαλίσει το χρίσμα εξαρτώνται από τον αριθμό υποψηφίων στην κούρσα. Πολλές υποψηφιότητες θα σημάνουν ότι η προεκλογική περίοδος θα εξελιχθεί όπως και αυτή του 2016, με τον Τραμπ να κυριαρχεί.

Ο Ντε Σάντις θα χρειασθεί τώρα δυνατές εμφανίσεις στις δύο πρώτες προκριματικές εκλογές, σε Αϊόβα και Νιου Χαμσάιρ, ελπίζοντας ότι θα συσπειρώσει τους «αντι-τραμπικούς» ψηφοφόρους. Σύμβουλοι και σύμμαχοι θεωρούν ότι μια νίκη του Ντε Σάντις στη συντηρητική Αϊόβα είναι αναγκαία και ευελπιστούν σε δεύτερη θέση στις προκριματικές του Νιου Χαμσάιρ. Ο Ντε Σάντις διαθέτει ισχυρή χρηματοδότηση. Η εκστρατεία του έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ρεκόρ για Ρεπουμπλικανό διεκδικητή χρίσματος, που υπερβαίνουν τα 120 εκατ. δολάρια. Η επιλογή του Ντε Σάντις να κινηθεί στα δεξιά του Τραμπ και να βασίσει τα προεκλογικά επιχειρήματά του στο νομοθετικό έργο του στη Φλόριντα ενέχει κινδύνους αποξένωσης μετριοπαθών Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων. Στην παρούσα νομοθετική περίοδο της Φλόριντα, ο κυβερνήτης έχει εγκρίνει την απαγόρευση της άμβλωσης μετά την έκτη εβδομάδα κύησης, την επέκταση της χρήσης της θανατικής ποινής, την επέκταση των δικαιωμάτων κατόχων όπλων, τον περιορισμό της ιατρικής περίθαλψης για διεμφυλικά παιδιά, τη μείωση των σχολικών μαθημάτων για τη σεξουαλική ταυτότητα και κατεύθυνση, και τη στέρηση της χρηματοδότησης για γυναικείες σπουδές. Την ίδια στιγμή, ο Ντε Σάντις υπέγραφε νόμο, ο οποίος χαρακτήριζε ως απόρρητα τα στοιχεία για τις επίσημες μετακινήσεις του με ιδιωτικά αεροσκάφη και άλλα πολυτελή μέσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή