Νότια Κορέα: Επιβάτης άνοιξε την έξοδο κινδύνου εν πτήσει – Βίντεο

Νότια Κορέα: Επιβάτης άνοιξε την έξοδο κινδύνου εν πτήσει – Βίντεο

Το αεροπλάνο βρισκόταν ακόμη σε ύψος περίπου 200 μέτρων από το έδαφος όταν ένας επιβάτης, που καθόταν κοντά στην έξοδο κινδύνου, «άνοιξε χειροκίνητα τη θύρα θέτοντας σε λειτουργία τον μοχλό».

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας επιβάτης αεροπλάνου της Asiana Airlines άνοιξε σήμερα, κατά τη φάση της προσγείωσης, μια έξοδο κινδύνου, όπως έκανε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο η νοτιοκορεατική αεροπορική εταιρεία, διευκρινίζοντας πως το αεροπλάνο προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα, αλλά κάποιοι επιβάτες χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Το επεισόδιο σημειώθηκε τη στιγμή που το Airbus A321-200, με το οποίο ταξίδευαν σχεδόν 200 επιβάτες, πλησίαζε στην πίστα του διεθνούς αεροδρομίου της Ντέγκου, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Σεούλ.

Το αεροπλάνο βρισκόταν ακόμη σε ύψος περίπου 200 μέτρων από το έδαφος όταν ένας επιβάτης, που καθόταν κοντά στην έξοδο κινδύνου, «άνοιξε χειροκίνητα τη θύρα θέτοντας σε λειτουργία το μοχλό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπρόσωπος της νοτιοκορεατικής εταιρείας.

Το ξαφνικό άνοιγμα της θύρας προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε κάποιους επιβάτες, οι οποίοι, μετά την προσγείωση, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, διευκρίνισε η Asiana Airlines, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες, ούτε σημαντικές ζημιές.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε πως νοσηλεύτηκαν εννέα άτομα.

«Ο επιβάτης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα ώστε να γνωστοποιήσει τους λόγους για τους οποίους άνοιξε τη θύρα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Νότια Κορέα: Επιβάτης άνοιξε την έξοδο κινδύνου εν πτήσει – Βίντεο-1
O δράστης του επεισοδίου συνελήφθη – Φωτ.: Reuters

Σε βίντεο, το οποίο μεταδόθηκε από το Yonhap, φαίνεται να εισβάλλει ο άνεμος από την ανοιχτή θύρα, ενώ μέσα στην καμπίνα ο αέρας παίρνει το ύφασμα από τα προσκέφαλα των καθισμάτων και τα μαλλιά των επιβατών και κάποιοι επιβάτες ακούγονται να φωνάζουν.

Σε άλλο βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο σφοδρός άνεμος φαίνεται να ταρακουνάει επιβάτες που κάθονται στη σειρά των καθισμάτων της εξόδου κινδύνου δίπλα στην ανοιχτή θύρα.

Δύο εξ αυτών, που έχουν δεμένη τη ζώνη ασφαλείας, μορφάζουν καθώς εισβάλλει ο άνεμος, ενώ γαντζώνονται από τα μπράτσα των καθισμάτων τους και προσπαθούν να στραφούν προς την αντίθετη πλευρά.

ΑΠΕ-Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή