Ο Λούλα δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση να παραστεί σε οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη

Ο Λούλα δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση να παραστεί σε οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, δήλωσε σήμερα ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, και επανέλαβε την προθυμία της χώρας του να συνομιλήσει με τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές στον πόλεμο στην Ουκρανία με σκοπό την επίτευξη ειρήνης.

Ο Λούλα, με ανάρτησή του στο Twitter, ευχαρίστησε τον Πούτιν για την πρόσκληση να συμμετάσχει σε διεθνές οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, αλλά δεν την αποδέχθηκε καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί να επισκεφθεί την Ρωσία αυτή τη στιγμή».

«Επανέλαβα την προθυμία της Βραζιλίας, μαζί με την Ινδία, την Ινδονησία και την Κίνα, να συνομιλήσουν και με τις δύο πλευρές της σύγκρουσης για την επιδίωξη της ειρήνης», τόνισε ο Λούλα.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία και ανέφερε ότι ο Πούτιν τόνισε στον Λούλα ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο για την Ουκρανία.

Ο Λούλα αυτοπαρουσιάζεται ως μεσολαβητής για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Λούλα αναμενόταν να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G7 στην Ιαπωνία, αλλά η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή