Βόρεια Κορέα: Ειδοποίησε την Ιαπωνία για εκτόξευση «δορυφόρου» – Σε ετοιμότητα το Τόκιο

Βόρεια Κορέα: Ειδοποίησε την Ιαπωνία για εκτόξευση «δορυφόρου» – Σε ετοιμότητα το Τόκιο

Σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση, το εν λόγω σχέδιο συνεπάγεται τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα ειδοποίησε την Ιαπωνία για την εκτόξευση δορυφόρου τις προσεχείς εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική ακτοφυλακή, σχέδιο που σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση συνεπάγεται τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.

Η Πιονγκγιάνγκ ενημέρωσε την ιαπωνική ακτοφυλακή πως ο πύραυλος θα εκτοξευθεί μεταξύ της 31ης Μαΐου και της 11ης Ιουνίου και αναμένεται να καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κίτρινη Θάλασσα, στην Ανατολική Σινική Θάλασσα και κοντά στη νήσο Λουζόν των Φιλιππίνων, δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε ετοιμότητα το Τόκιο

Το γραφείο του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα από την πλευρά ανακοίνωσε πως δόθηκαν οδηγίες για το ζήτημα της «ειδοποίησης της Βόρειας Κορέας σχετικά με την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου».

Ο κ. Κισίντα διέταξε τα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες να συγκεντρώσουν πληροφορίες, να επαγρυπνούν και να συνεργαστούν στενά με τους συμμάχους της χώρας, ειδικά τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, ανέφεραν οι υπηρεσίες του κ. Κισίντα μέσω Twitter.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει πολλαπλασιάσει από πέρυσι τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, ορισμένοι από τους οποίους πυροδότησαν συναγερμούς στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος.

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι διέταξε να γίνει προετοιμασία για την καταστροφή οποιουδήποτε πυραύλου απειλεί την ιαπωνική επικράτεια, με τη χρήση είτε αντιαεροπορικών πυραύλων SM-3, είτε του συστήματος Patriot.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή