Ανατολική Ουκρανία: Οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας εξαπέλυσαν επίθεση

Ανατολική Ουκρανία: Οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας εξαπέλυσαν επίθεση

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η ομάδα «Αχμάτ» των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας εξαπέλυσαν μια επίθεση κοντά στην πόλη Μαρίινκα στην περιοχή Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Την ίδια ώρα, δύο χωριά στην δυτική περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας βομβαρδίστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις, αλλά δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Μπριάνσκ Αλεξάντερ Μπογκόμαζ σε σειρά αναρτήσεών του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για επιθέσεις στα χωριά Λομάκοβκα και Νόβαγια Πογκός, τα οποία βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τις περιφέρειες της Ουκρανίας Τσερνίχιβ και Σούμι.

Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν εντεινόμενες επιθέσεις από τη βόρεια Ουκρανία και ανακοίνωσαν ότι χθες, Πέμπτη, ουκρανικές δυνάμεις αποπειράθηκαν να διασχίσουν τα σύνορα στην ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στην πρώτη απόπειρα μιας τέτοιου είδους διείσδυσης στο ρωσικό έδαφος.

Ο περιφερειάρχης της Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον ένα περιστατικό με βομβαρδισμό αναφέρθηκε στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Σεμπέκινο και ότι πάνω από 2.500 άνθρωποι απομακρύνονταν από την περιοχή.

Η Ουκρανία αρνείται ότι οι δυνάμεις της εμπλέκονται στις παρεισφρήσεις και δηλώνει ότι αυτές διεξάγονται από Ρώσους εθελοντές.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή