Ζελένσκι: Γνωρίζουμε ότι δεν θα ενταχθούμε άμεσα στο ΝΑΤΟ

Ζελένσκι: Γνωρίζουμε ότι δεν θα ενταχθούμε άμεσα στο ΝΑΤΟ

Ο Ζελένσκι λέει ότι το Κίεβο γνωρίζει πως δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στη Ρωσία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ όσο εξελίσσεται ο πόλεμος με τη Ρωσία.

«Είμαστε άνθρωποι με αντίληψη και δεν θα σύρουμε καμιά χώρα του ΝΑΤΟ σε πόλεμο», είπε κατά τη διάρκεια κοινής ενημέρωσης, στο Κίεβο, με τον πρόεδρο της Εσθονίας, Αλάρ Κάρις.

«Και γι’ αυτό καταλαβαίνουμε ότι δεν θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ όσο αυτός ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη. Οχι επειδή δεν θέλουμε, αλλά γιατί είναι αδύνατο».


Βρετανός υπουργός Αμυνας: «Ο δρόμος είναι ανοιχτός»

Η Βρετανία υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και «αυτός ο δρόμος είναι ανοιχτός», αν και η πολιτική πραγματικότητα μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία, δήλωσε την Παρασκευή ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, Μπεν Γουάλας, στο περιθώριο των συναντήσεων ασφαλείας Shangri-La Dialogue στη Σιγκαπούρη.

Σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να προστεθούν μέλη εν μέσω πολέμου και ότι θα συνεχιστεί η βοήθεια στον εξοπλισμό της Ουκρανίας, τόσο για βραχυπρόθεσμη όσο και για μακροπρόθεσμη ασφάλεια.

«Το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία τώρα είναι να τη βοηθήσουμε να νικήσει τη Ρωσία», δήλωσε και πρόσθεσε: «Μετά από αυτό, να βεβαιωθούμε ότι είναι ανθεκτικοί».

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής της ομάδας, τον Ιούλιο, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πως το Κίεβο επιθυμεί «μια σαφή απόφαση» στη σύνοδο κορυφής για την ένταξη της χώρας.

Ζελένσκι: Γνωρίζουμε ότι δεν θα ενταχθούμε άμεσα στο ΝΑΤΟ-1
Press Service of the Defence Ministry of Ukraine/Handout via REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή