Ζελένσκι: «Χαιρετίζω τα νέα που περιμέναμε» από το Μπαχμούτ

Ζελένσκι: «Χαιρετίζω τα νέα που περιμέναμε» από το Μπαχμούτ

«Εξαιρετική δουλειά, στρατιώτες του τομέα της Μπαχμούτ!» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαιρέτισε απόψε «τα νέα που περιμέναμε», όπως είπε, από τους στρατιώτες που πολεμούν εντός και γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

«Είμαι ευγνώμων στον κάθε στρατιώτη, σε όλους τους υπερασπιστές μας, άνδρες και γυναίκες, που μας έδωσαν σήμερα τα νέα που περιμέναμε. Εξαιρετική δουλειά, στρατιώτες του τομέα της Μπαχμούτ!» είπε ο Ζελένσκι στο βραδινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Υστερική αντίδραση» της Ρωσίας

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος ειρωνεύτηκε την «υστερική αντίδραση» της Ρωσίας σε κάθε ενέργεια των ουκρανικών δυνάμεων. «Βλέπουμε μέχρι ποιου σημείου η Ρωσία αντιδρά υστερικά σε κάθε πρόοδο που κάνουμε στον τομέα αυτόν, σε κάθε θέση που καταλαμβάνουμε. Ο εχθρός ξέρει ότι η Ουκρανία θα νικήσει», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι ξεχώρισε «δύο μονάδες» οι οποίες «υπερασπίστηκαν αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις θέσεις μας, κατέστρεψαν τους κατακτητές και, το σημαντικότερο, προχώρησαν προς τα εμπρός».

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι απέκρουσε μια μεγάλη επίθεση εναντίον των δυνάμεών της στην ανατολική Ουκρανία. Ουκρανοί αξιωματούχοι από την άλλη διέψευσαν ότι έχει ξεκινήσει η μεγάλη, αναμενόμενη εδώ και μήνες, αντεπίθεση του Κιέβου, αν και ανέφεραν ότι πέτυχαν κάποια κέρδη κατά μήκος της γραμμής του μετώπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή