Σομαλία: Εξι πολίτες και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου

Σομαλία: Εξι πολίτες και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι πολίτες και τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και δέκα πολίτες τραυματίστηκαν στην επίθεση, που κράτησε έξι ώρες, από εξτρεμιστές ισλαμιστές Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, στο Μογκαντίσου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Έξι πολίτες χάθηκαν στην επίθεση…και δέκα άλλοι τραυματίστηκαν. Χάθηκαν επίσης τρία θαρραλέα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι 84 άνθρωποι που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Pearl Beach διασώθηκαν και είναι ασφαλείς.

Οι Σεμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, δηλώνοντας ότι στοχοθέτησαν ένα σημείο στο οποίο συχνάζουν αξιωματούχοι.

Χθες βράδυ, αυτήκοοι μάρτυρες με τους οποίους επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφεραν πυροβολισμούς κοντά στο κτίριο.

Τον Αύγουστο του 2020 οι Σεμπάμπ επιτέθηκαν στο Elite, άλλο ξενοδοχείο στην παραλία Λιντό, και σκότωσαν δέκα πολίτες κι έναν αστυνομικό. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το κτίριο.

Οι Σεμπάμπ, που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα και επιδιώκουν την επιβολή της δικής τους ακραίας εκδοχής του ισλαμικού νόμου στη χώρα, μάχονται εδώ και πάνω από 15 χρόνια κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία έχει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή