ΗΠΑ: Eκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα F-16 τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Eκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα F-16 τον Σεπτέμβριο

Θα περάσουν τουλάχιστον αρκετοί μήνες μέχρι τα F-16 να συμμετέχουν στη μάχη καθώς απαιτείται πρώτα εκπαίδευση στην αγγλική γλώσσα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο σχεδιάζει να ξεκινήσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τον Σεπτέμβριο, δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος του Υπουργείου Αμυνας.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο ταξίαρχος της πολεμικής αεροπορίας Πατ Ράιντερ, διευκρίνισε ότι η εκπαίδευση των ουκρανών πιλότων θα ξεκινήσει αφότου ολοκληρώσουν σεμινάρια αγγλικής γλώσσας. Την εκπαίδευση θα παρακολουθήσουν πιλότοι και τεχνικοί συντήρησης αεροσκαφών, συμπλήρωσε ο Ράιντερ.

Την Κυριακή, Δανία και Ολλανδία δεσμεύτηκαν να παραδώσουν F-16 στην Ουκρανία, εκπληρώνοντας ένα πολύμηνο αίτημα του Κιέβου, που θεωρεί ότι η ενίσχυση της πολεμικής αεροπορίας του θα συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει για την απελευθέρωση κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας γνωστοποίησε σήμερα πως σκοπεύει να στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία.

Η Δανία έχει ήδη ξεκινήσει να εκπαιδεύει ουκρανούς πιλότους στα F-16. Οκτώ πιλότοι και 65 τεχνικοί συντήρησης των μαχητικών αεροσκαφών εκπαιδεύονται στην αεροπορική βάση Σκρίντστρουπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τον Μάιο τα προγράμματα εκπαίδευσης ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας στη Δύση έχουν εκφράσει κατ’ επανάληψη τη βούλησή τους να υποστηρίξουν – για όσο διάστημα χρειαστεί – το Κίεβο στον αγώνα που δίνει εναντίον των ρώσων εισβολέων, τονίζοντας παράλληλα πως δεν επιθυμούν μια πολεμική αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με τη Μόσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT