Βρετανία: Παραμένει το αεροπορικό «χάος» μετά το τεχνικό πρόβλημα

Βρετανία: Παραμένει το αεροπορικό «χάος» μετά το τεχνικό πρόβλημα

Περισσότερες από 500 πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ επηρεάστηκαν 80 πτήσεις από την Ελλάδα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες επιβάτες πτήσεων από και προς τη Μεγάλη Βρετανία παρέμειναν «κολλημένοι» σε αεροσκάφη και αεροδρόμια αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας που αντιμετώπισαν οι αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το πρόβλημα επηρέασε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ περισσότερες από 500 πτήσεις ακυρώθηκαν (230 πτήσεις από τη Βρετανία και 271 προς τη Βρετανία).

Περίπου 80 πτήσεις από την Ελλάδα επηρεάστηκαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. 

Παρά την επίλυση του ζητήματος που ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS), τα προβλήματα στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις θα συνεχιστούν για κάποιο διάστημα ακόμα.

«Εντοπίσαμε και διορθώσαμε το τεχνικό ζήτημα που επηρεάζει το σύστημα προγραμματισμού των πτήσεων. Συνεργαζόμαστε στενά με αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια για να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τις πτήσεις που επηρεάζονται. Οι μηχανικοί μας θα παρακολουθούν προσεκτικά την απόδοση του συστήματος, καθώς επιστρέφουμε στην κανονική λειτουργία», ανέφερε νωρίτερα η NATS.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Μαρκ Χάρπερ είπε ότι συνεργάζεται με τη NATS για να τους βοηθήσει να διαχειριστούν τις πτήσεις που επηρεάστηκαν. «Ενθαρρύνω όλους τους επιβάτες να διαβάσουν τις οδηγίες και να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους όταν καθυστερούν ή ακυρώνονται πτήσεις», ανέφερε.

Πολλοί επιβάτες σχολίασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «εγκλωβίστηκαν» σε αεροπλάνα περιμένοντας να απογειωθούν, ή παρέμειναν σε κτίρια αεροδρομίων σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισραήλ και αλλού.

Σημειώνεται ότι η σημερινή ημέρα είναι αργία στη Μεγάλη Βρετανία και παραδοσιακά αποτελεί ημέρα πολλών πτήσεων στο εσωτερικό, για την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT