Ο Τραμπ δεν θέλει να δικαστεί πριν τις προεδρικές εκλογές

Ο Τραμπ δεν θέλει να δικαστεί πριν τις προεδρικές εκλογές

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στον προσδιορισμό της δικασίμου του για τον Μάρτιο του 2024, για την υπόθεση απόπειρας ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος. Οι δικηγόροι του ζητούσαν να οριστεί δικάσιμος τον Απρίλιο του 2026

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στον προσδιορισμό της δικασίμου του για τον Μάρτιο του 2024, στην υπόθεση για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

«Θα ασκήσω έφεση» έγραψε, με κεφαλαία γράμματα, ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του, την Truth Social.

Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το πότε και πώς θα εφεσιβάλει την απόφαση, επιμένοντας ότι η έρευνα σε βάρος του είναι πολιτικά υποκινούμενη.

Η ομοσπονδιακή δικαστής Τάνια Τσάτκαν νωρίτερα προσδιόρισε την έναρξη της δίκης για τις 4 Μαρτίου.

Η Τσάτκαν είχε προειδοποιήσει τους συνηγόρους του Τραμπ ότι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον χρόνο που ζητούν για να προετοιμαστούν.

Η ίδια κλήθηκε να βρει μια συμβιβαστική λύση μεταξύ δύο πολύ διαφορετικών προτάσεων: ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ ήθελε να ξεκινήσει η δίκη στην Ουάσινγκτον στις 2 Ιανουαρίου και να μην διαρκέσει πάνω από τέσσερις με έξι εβδομάδες. Αντιθέτως, οι δικηγόροι του Τραμπ ζητούσαν να οριστεί δικάσιμος τον Απρίλιο του 2026, πολλούς μήνες μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024, με το αιτιολογικό ότι χρειάζονται πολύ χρόνο για να μελετήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η κυβέρνηση. 

Ο Τραμπ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν δικαστικό μαραθώνιο εντός του 2024, δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία που αφορούσε τη βαρύτερη από τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί μέχρι σήμερα.

Έχει καταγγείλει και τις τέσσερις ποινικές διώξεις του, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πολιτικά υποκινούμενες απόπειρες, ώστε να τον εμποδίσουν να επιστρέψει στην εξουσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT