Βρετανία: Η πρώτη μαύρη επικεφαλής σε έκδοση της Vogue

Βρετανία: Η πρώτη μαύρη επικεφαλής σε έκδοση της Vogue

H Bρετανίδα θεωρούνταν άτομο εμπιστοσύνης της Αννα Γουίντουρ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

Η Condé Nast τοποθέτησε την Τσιόμα Νντάντι στη θέση του Εντουαρντ Εννινφουλ ως επικεφαλής της βρετανικής Vogue, έναν από τους πιο ισχυρούς ρόλους στον κόσμο της μόδας. 

Η Νντάντι θα έχει πλέον την επίβλεψη του περιοδικού, με προϊστάμενή της την Αννα Γουίντουρ, αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue και επικεφαλής του περιεχομένου όλων των εκδόσεων του εκδοτικού ομίλου Condé Nast.

H γεννημένη στο Λονδίνο Νντάντι, είναι σήμερα συντάκτρια στην ψηφιακή έκδοση της αμερικανικής Vogue και θεωρούνταν μια από τις πλέον έμπιστες συνεργάτιδες της Γουίντουρ. 

Η Νντάντι ξεκίνησε την καριέρα της από το ρεπορτάζ του περιοδικού Evening Standard στο Ηνωμένο Βασίλειο, προτού μετακομίσει στη Νέα Υόρκη για δουλέψει στο Trace. Στη συνέχεια εργάστηκε στο περιοδικό Fader πριν ενταχθεί στη Vogue το 2010.

Ο Εννινφουλ δήλωσε τον Ιούνιο ότι θα αποχωρήσει μετά την έκδοση του Μαρτίου 2024, αλλά θα παραμείνει ως σύμβουλος έκδοσης του ομίλου περιοδικών, προκαλώντας εικασίες για το ποιος θα τον αντικαταστήσει. 

Υπό τον Εννινφουλ, η British Vogue έγινε ένα πιο ποικιλόμορφο και εκλεκτικό περιοδικό που υπερασπίστηκε τα plus-size και τα transgender μοντέλα και παρουσίασε διασημότητες όπως η Μέγκαν Μαρκλ. 

Ο Εννινφουλ θεωρούνταν εδώ και καιρό ως πιθανός διάδοχος της Γουίντουρ, η οποία ωστόσο δεν δείχνει διάθεση να φύγει από το περιοδικό στο οποίο βρίσκεται πάνω από 30 χρόνια. 

Με πληροφορίες από FT