Αντιφατικές αναφορές για αποκεφαλισμούς μωρών στο Κφαρ Αζά

Αντιφατικές αναφορές για αποκεφαλισμούς μωρών στο Κφαρ Αζά

Νεφελώδες παραμένει το τοπίο των πληροφοριών σχετικά με αναφορές για αποκεφαλισμούς μωρών από τη Χαμάς στο Κφαρ Αζά

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεφελώδες παραμένει το τοπίο των πληροφοριών σχετικά με αναφορές για αποκεφαλισμούς μωρών από τη Χαμάς στο Κφαρ Αζά.  

Νωρίτερα, το Insider είχε επικαλεσθεί εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε επιβεβαιώσει στο μέσο πως στρατιώτες βρήκαν αποκεφαλισμένα πτώματα μωρών στο Κφαρ Αζά.

Στο Κφαρ Αζά, οι μαχητές της Χαμάς προκάλεσαν μακελειό στην περιοχή, σκοτώνοντας Ισραηλινούς και συλλαμβάνοντας δεκάδες ως ομήρους.

Ωστόσο το βράδυ της Τρίτης, το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός είχε απαντήσει στο τουρκικό μέσο ότι δεν έχει καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς για αποκεφαλισμούς μωρών στο Κφαρ Αζά. 

Το ρεπορτάζ του Insider

Σύμφωνα με το Insider, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού και ταγματάρχης, Νιρ Ντινάρ, μιλώντας στο μέσο δεν προσδιόρισε πόσα ήταν τα πτώματα των μωρών, ούτε πόσα από αυτά είχαν αποκεφαλιστεί.

Ο ταγματάρχης Ντινάρ απέδωσε τον ισχυρισμό για τα αποκεφαλισμένα μωρά σε στρατιώτες: «Βρίσκονταν εκεί και μου το είπαν. Αυτοί οι άνθρωποι [οι μαχητές της Χαμάς] είναι ζώα. Εχουν σφάξει γυναίκες και παιδιά με χειρότερους τρόπους από τον ISIS», πρόσθεσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος. 

Το Insider σημείωνε ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα το τι βρέθηκε στην περιοχή, αλλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την ίδια πληροφορία αποδίδοντάς τη σε μαρτυρίες στρατιωτών.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες Ισραηλινοί έχουν μεταφερθεί στη Γάζα ως όμηροι, με τους απαγωγείς τους να περιφέρουν κάποιους εξ αυτών στους δρόμους. Τουλάχιστον 770 κάτοικοι της Γάζας έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ολόκληρες περιοχές στον θύλακα έχουν ισοπεδωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT