Ισραήλ: Τη διάλυση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Ισραήλ: Τη διάλυση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, δεν θα υπάρξει νέο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που θα αποτελείται από τους ηγέτες των κομμάτων του συνασπισμού

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διάλυση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου που είχε συσταθεί εκτάκτως τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, γνωστοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενημέρωσε σχετικώς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας, μετά τις παραιτήσεις των Μπένι Γκαντζ και Γκάντι Αϊζενκοτ από την κυβέρνηση.

«Το υπουργικό συμβούλιο ενέπιπτε στη συμφωνία συνασπισμού με τον Γκαντς, κατόπιν αιτήματός του. Αφού ο Γκαντζ αποχώρησε, το υπουργικό συμβούλιο δεν είναι πλέον αναγκαίο», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, δεν θα υπάρξει νέο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που θα αποτελείται από τους ηγέτες των κομμάτων του συνασπισμού – κάτι που είχε προταθεί προηγουμένως από τους υπουργούς Μπεζαλέλ Σμότριτς και Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ. Οπως μετέδωσαν ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης, ο Νετανιάχου θα λαμβάνει ευαίσθητες αποφάσεις για τον πόλεμο στη Γάζα «σε περιορισμένες ομάδες». 

Οπως είπε χθες, Κυριακή, στους υπουργούς του, «προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εξάλειψης της Χαμάς, λάμβανα αποφάσεις που δεν ήταν πάντα αποδεκτές από το στρατιωτικό κλιμάκιο. Εχουμε μια χώρα με στρατό και όχι ένα στρατό με χώρα». 

Υπενθυμίζεται πως ο Μπένι Γκαντς, μέλος του πολεμικού συμβουλίου ανακοίνωσε προ ημερών την παραίτησή του από την κυβέρνηση, μετά το τελεσίγραφο που είχε απευθύνει προς τον πολιτικό του αντίπαλο σχετικά με τη μεταπολεμική Γάζα.

Πηγή: Jerusalem Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT