Συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον στα τέλη Ιουλίου

Συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον στα τέλη Ιουλίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ανέφερε το Reuters

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον στα τέλη Ιουλίου, ανέφερε το Reuters σήμερα, Τετάρτη, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών κατά την επίσκεψη του Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον, όπου έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 24 Ιουλίου.

Ο κ. Νετανιάχου έχει απευθυνθεί στους Αμερικανούς βουλευτές τρεις ακόμη φορές κατά το παρελθόν, δηλαδή το 1996, το 2011 και το 2015.

Η προσδοκία συνάντησης Μπάιντεν – Νετανιάχου αναφέρθηκε πρώτα από το CNN, το οποίο πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες της συνάντησής τους που αναμένεται στον Λευκό Οίκο δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ενώ οι ΗΠΑ διατήρησαν την ισχυρή υποστήριξή τους στο Ισραήλ, τόσο διπλωματικά όσο και στην παροχή όπλων εν μέσω του πολέμου στη Γάζα, ο κ. Μπάιντεν έχει εκφράσει σε ορισμένες περιπτώσεις ανησυχίες για τη συμπεριφορά του Ισραήλ.

Για παράδειγμα, κάποτε χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα ως αδιάκριτους, ενώ αποκάλεσε επίσης τη στρατιωτική απάντηση των Ισραηλινών σε άλλη περίπτωση «υπερβολική». Σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον κ. Νετανιάχου τον Απρίλιο μετά τον θάνατο εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, ο κ. Μπάιντεν τον προέτρεψε να λάβει περισσότερα μέτρα για την προστασία των αμάχων στη Γάζα, λέγοντας ότι η πολιτική των ΗΠΑ μπορεί να αλλάξει διαφορετικά.

Κριτική

Οι Ρεπουμπλικανοί επέκριναν τότε τον Μπάιντεν και είπαν ότι ζήτησαν περισσότερη υποστήριξη στο Ισραήλ.

Υπάρχει αυξανόμενη διεθνής κριτική για τη συμπεριφορά του Ισραήλ και για την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τον σύμμαχό του σε έναν πόλεμο που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες και έχει δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT