Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία αντιμέτωπα στην ανατολική Μεσόγειο»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία αντιμέτωπα στην ανατολική Μεσόγειο»

Τουρκικά ΜΜΕ φιλοξένησαν ρεπορτάζ για το ιταλικό πλοίο «Teliri» που τοποθετεί καλώδια στην Ανατολική Μεσόγειο «προκαλώντας κρίση Navtex μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουρκικά ΜΜΕ φιλοξένησαν ρεπορτάζ για το ιταλικό πλοίο «Teliri» που τοποθετεί καλώδια στην Ανατολική Μεσόγειο «προκαλώντας κρίση Navtex μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας».

Το ιταλικό πλοίο παρακολουθείται ανελλιπώς από κορβέτες του ναυτικού της Τουρκίας ενώ στην περιοχή έχει σπεύσει και η πυραυλάκατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Γρηγορόπουλος».

Ενδεικτικό είναι ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Haber Global που μεταδίδει ότι «τα πλοία της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι και πάλι αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»:

«Το συγκεκριμένο πλοίο που αρχικά προκάλεσε την κρίση Navtex μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, τώρα προχωράει προς την περιοχή που ίσως προκαλέσει κρίση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το πλοίο που ξεκίνησε την πόντιση οπτικής ίνας από την Κύπρο έφτασε μέχρι και στα ανοιχτά του Καστελλόριζου. Εντός 24 ωρών αναμένεται να μπει στην περιοχή που οριοθετεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Στην ίδια περιοχή η Ελλάδα και η Αίγυπτος είχαν υπογράψει μια παράνομη συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης» μεταδίδει το τουρκικό μέσο. «Αν και η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει, η Ελλάδα υποστηρίζει πως της ανήκει αυτή η περιοχή. Τώρα συζητείται αν η τουρκική κορβέτα θα σταματήσει να ακολουθεί το ιταλικό πλοίο στην περιοχή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας που τέμνει και το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Κι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ιταλικό πλοίο Teliri».

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Sozcu, μεταδίδει πως «η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται σε Αιγαίο και Μεσόγειο».

«Οπως ανακοινώθηκε, δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα ενταχθούν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία έως το τέλος αυτού του μήνα. Από την άλλη, η Γαλλία θα παρέχει στην Ελλάδα ένα Rafale κάθε μήνα» αναφέρει το άρθρο.

Το ίδιο μέσο μεταδίδει ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να παραγγείλει ακόμη έξι μαχητικά που διαθέτουν και πυραύλους scalp, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφος σε απόσταση 500 χιλιομέτρων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT