Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι ο Τζο Μπάιντεν πάσχει από Πάρκινσον

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι ο Τζο Μπάιντεν πάσχει από Πάρκινσον

Οι New York Times με σημερινό τους δημοσίευμα ανέφεραν ότι ένας ειδικός στη νόσο του Πάρκισνον εκλήθη οκτώ φορές μέσα σε οκτώ μήνες στον Λευκό Οίκο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε σήμερα ότι «δεν εντόπισε κανένα σημάδι» ανησυχίας από την πλευρά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ για τη φυσική κατάσταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό το ζήτημα υποδηλώνει ότι (οι συμμαχικές χώρες) θα πρέπει να καθησυχαστούν για τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ και τη δέσμευση του προέδρου Μπάιντεν Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας», απάντησε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου σχετικά με πιθανές ανησυχίες από την πλευρά των μελών του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν εξετάστηκε εξ αποστάσεως από τον γιατρό του σήμερα και ότι ο πρόεδρος κάνει τέτοιες εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, ο γιατρός του Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για τη νόσο Πάρκινσον και δεν βλέπει κανένα λόγο να τον επανεξετάσει για τη νόσο αυτή.

«Υποβάλλεται σε θεραπεία ο πρόεδρος (Τζο Μπάιντεν) για τη νόσο του Πάρκινσον; Όχι. (…) Παίρνει φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον; Όχι», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Οι New York Times με σημερινό τους δημοσίευμα ανέφεραν ότι ένας ειδικός σε αυτή τη νευροεκφυλιστική νόσο εκλήθη οκτώ φορές μέσα σε οκτώ μήνες στον Λευκό Οίκο, από το καλοκαίρι του 2023 έως αυτή την άνοιξη του 2024.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT