Αγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του γραφείου υποψηφίου για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης

Αγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του γραφείου υποψηφίου για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρ με τουφέκια άνοιξαν χθες άγνωστοι εναντίον του γραφείου ενός υποψηφίου για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, μία ημέρα αφού ένα στέλεχος ενός κόμματος της αντιπολίτευσης σκοτώθηκε, αυξάνοντας την ανησυχία για τη βία ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στη χθεσινή επίθεση που σημειώθηκε στο πολυτελές προάστιο Σισλί, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης. Ο Μουσταφά Σαριγκιούλ, δήμαρχος του Σισλί, έχει θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Την Κυριακή ένας σύμβουλος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), ενός άλλου κόμματος της αντιπολίτευσης, σκοτώθηκε αφού πυροβολήθηκε έξω από το γραφείο του κόμματος στο προάστιο Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια μια συμπλοκής στο δρόμο, την οποία το MHP απέδωσε σε κούρδους αντάρτες.

Οι δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 30 Μαρτίου και θεωρούνται μια δοκιμασία για τη δημοτικότητα του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο ενεπλάκησαν στελέχη της κυβέρνησής του και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Η κυβέρνηση έχει μεταθέσει χιλιάδες αστυνομικούς σε αντίποινα για την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς. Ο επικεφαλής του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε χθες ότι οι μεταθέσεις αυτές ενδέχεται να συμβάλουν στην εκδήλωση ταραχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή