Αποκάλεσε «φονιά» τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων

Αποκάλεσε «φονιά» τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια άνευ προηγουμένου φραστική επίθεση εναντίον του προέδρου της δημοκρατίας της Ιταλίας, του Τζόρτζο Ναπολιτάνο, προχώρησε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Τζόρτζο Σορίαλ, αποκαλώντας τον αρχηγό του κράτους «φονιά», γεγονός το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

«Ο φονιάς Ναπολιτάνο στηρίζει μια σειρά από κινήσεις για να ράψει, να κλείσει το στόμα της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο βουλευτής του κινήματος «κατά της πολιτικής» που έχει ιδρύσει ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο. Ο Σορίαλ φέρεται ότι αναφερόταν σε διάφορες πρωτοβουλίες στις οποίες έχει συναινέσει ο Ναπολιτάνο —από την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου βάσει του οποίου λειτουργεί η κεντρική τράπεζα ως την εκ βάθρων αλλαγή του εκλογικού συστήματος της Ιταλίας— και φέρεται να ετοιμάζεται να αποστείλει στον Ναπολιτάνο μια επιστολή στην οποία θα διαμαρτύρεται για τη στάση του.

Ο Σορίαλ πρόσθεσε ότι «σύντομα ο Ιταλός πρόεδρος (. . .) θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και (θα κινηθεί) η διαδικασία της αποπομπής του».

Τις θέσεις του βουλευτή επέκρινε με σφοδρότητα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα: «η αήθης επίθεση του Κινήματος Πέντε Αστέρων στο πρόσωπο του Ναπολιτάνο δείχνει ότι οι εξτρεμιστικές τάσεις έχουν φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο. Αυτό είναι απαράδεκτο για όποιον υποστηρίζει τις δημοκρατικές αρχές», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός στο λογαριασμό του στο Twitter.

O γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι υπογράμμισε από την δική του πλευρά ότι «πρόκειται για (. . .) ηλιθιότητα, αλλά και φραστική βία που δεν έχει προηγούμενο στην Ιστορία της ιταλικής αβασίλευτης δημοκρατίας».

Η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι εξέφρασε αλληλεγγύη στον πρόεδρο Ναπολιτάνο τονίζοντας ότι «κάποιοι χρησιμοποίησαν απαράδεκτες και χυδαίες ύβρεις, που δεν έχουν θέση στο πλαίσιο μιας πολιτισμένης αντιπαράθεσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή