Παραβιάσεις κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων σε 38 χώρες κατέγραψε το Συμβούλιο της Ευρώπης

Παραβιάσεις κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων σε 38 χώρες κατέγραψε το Συμβούλιο της Ευρώπης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέτρα λιτότητας είχαν συνέπεια ο Κοινωνικός Χάρτης προστασίας των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων να είναι διάτρητος στην Ευρώπη: μόνο το 2013, καταγράφηκαν 180 παραβιάσεις των διατάξεων του σε 38 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ).

Την αυτή διαπίστωση έκανε ο γενικός γραμματέας του ΣτΕ Θόρμπγιον Γιάγκλαντ, στηριζόμενος στα ετήσια συμπεράσματα της Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ECSR) του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2013, που παρουσιάζονται σήμερα, επισήμως και με λεπτομέρειες, στο Γραφείο του Συμβουλίου της Ευρώπης στις Βρυξέλλες.

Με την δήλωση του ο γγ του ΣτΕ απευθύνει έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την καλύτερη προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων σε καιρούς λιτότητας στην Ευρώπη.

«Η ανάγκη για την προστασία των καθημερινών δικαιωμάτων των εργαζομένων και μη εργαζομένων αποτελεί βασική ευρωπαϊκή αξία η οποία καθίσταται όλο και πιο σημαντική, όταν οι καιροί είναι δύσκολοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάγκλαντ.

Επισήμανε ακόμη πως σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων, οι παραβιάσεις των διατάξεων του Κοινωνικού Χάρτη αυξάνονται και συνδέονται με τις ανεπαρκείς χορηγήσεις των κοινωνικών παροχών – που πλήττουν δυσανάλογα τους φτωχούς, τους ανέργους, τους ηλικιωμένους και τους αρρώστους – και με την άνιση μεταχείριση των μεταναστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή