«Μαριονέτα των εχθρών της χώρας», χαρακτήρισε ο Ερντογάν τον ιμάμη Γκιουλέν

«Μαριονέτα των εχθρών της χώρας», χαρακτήρισε ο Ερντογάν τον ιμάμη Γκιουλέν

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαριονέτα των εχθρών της Τουρκίας» χαρακτήρισε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον έως πρότινος σύμμαχό του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον αυτοεξόριστο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ισλαμιστή ιμάμη.

Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ερντογάν κατηγόρησε το δίκτυο Χιζμέτ του Γκιουλέν ότι προσπαθεί να «υφαρπάξει την εθνική βούληση», κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά αποτελεί «το χειρότερο είδος κλοπής».

Ο τουρκικός Τύπος, στον οποίο δημοσιεύονται σήμερα κάποια αποσπάσματα όσων είπε ο πρωθυπουργός, εκτιμά πως αυτή η αποστροφή του ήταν η «απάντηση» που έδωσε ο Ερντογάν στον Γκιουλέν και συγκεκριμένα στην δήλωσή του περί «διαφθοράς» στην Τουρκία. Ο Γκιουλέν έκανε τη δήλωση αυτή σε μια συνέντευξη που έδωσε από την Πενσιλβάνια, όπου ζει, στο βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Βουλευτές του ΑΚΡ κατηγόρησαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ το BBC ότι «δεν έχει ιδέα για τις εξελίξεις στην Τουρκία».

Ο Ερντογάν υπερθεμάτισε: «Δεν είναι μόνο το BBC· είναι και η Wall Street Journal. Ποιοι είναι τα αφεντικά αυτών των Μέσων; Στη Βρετανία όπου επιχείρησαν να κάνουν τα ίδια ο [πρωθυπουργός της χώρας αυτής, Ντέιβιντ] Κάμερον τα έκλεισε πάραυτα».

Ο Ερντογάν αναφερόταν προφανώς στην εφημερίδα News of the World του Ρούπερτ Μέρντοκ, η οποία έκλεισε μετά από το σκάνδαλο που ξέσπασε εξαιτίας παράνομων τηλεφωνικών υποκλοπών, μια υπόθεση η οποία ακόμη βρίσκεται στα δικαστήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή