Διαλύθηκε η Βουλή στη Σερβία – Στις 16 Μαρτίου οι εκλογές

Διαλύθηκε η Βουλή στη Σερβία – Στις 16 Μαρτίου οι εκλογές

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς υπέγραψε διάταγμα για τη διάλυση της βουλής και προκήρυξε βουλευτικές εκλογές για τις 16 Μαρτίου.

Με το διάταγμα αυτό, ο κ. Νίκολιτς έκανε αποδεκτό το αίτημα της κυβέρνησης, η οποία ζήτησε χθες τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με την αιτιολογία ότι "εξαιτίας των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια απαιτείται νέα, καθαρή λαϊκή εντολή".

Η απερχόμενη κυβέρνηση εξελέγη στις 12 Μαρτίου του 2012 και σ' αυτήν συμμετείχαν δύο κόμματα, ένας πολιτικός συνδυασμός και οι εκπρόσωποι της βοσνιακής μειονότητας.

Τη θέση του Πρωθυπουργού κατείχε ο ηγέτης του πολιτικού συνδυασμού Σοσιαλιστών (SPS)- Κόμματος Συνταξιούχων(PUPS) και Ενωμένης Σερβίας (JS), Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο συνδυασμός αυτός ήταν δεύτερος σε δύναμη στην κυβέρνηση και αυτός ήταν ίσως ο λόγος που το πρώτο σε δύναμη κόμμα, το Προοδευτικό (SNS), τού Αλεξάνταρ Βούτσιτς προκάλεσε πρόωρες εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή