Μ.Σουλτς: Ιστορικό ορόσημο η προσχώρηση της Ε.Ε. στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Μ.Σουλτς: Ιστορικό ορόσημο η προσχώρηση της Ε.Ε. στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορικό ορόσημο χαρακτήρισε την επικείμενη προσχώρηση της ΕΕ στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στη ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Σουλτς, ο κεντρικός ομιλητής στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου και του Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην ομιλία του, ο Σουλτς χαρακτήρισε "ιστορικό ορόσημο", την επικείμενη προσχώρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης —ως σώμα— στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω τη σύγκλιση και τη συνοχή στην Ευρώπη.

Υπεραμύνθηκε ακόμη της συνεργασίας του Ευρωκοινοβουλίου και της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στους τομείς της διατήρησης της δημοκρατίας, της σταθερότητας του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εξάλλου ο Σουλτς παραδέχθηκε ότι είναι πολύτιμη στο έργο της ΕΕ, η εμπειρία που παρέχεται από τις γνωματεύσεις της Επιτροπής της Βενετίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και από τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή