Φτωχά στην Ισπανία ένα τρίτο των παιδιών

Φτωχά στην Ισπανία ένα τρίτο των παιδιών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από το ένα τρίτο των παιδιών της Ισπανίας ζει στο όριο της φτώχειας εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που επιδεινώνουν τις συνθήκες διαβίωσής τους, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση «Save the Children». Ο αριθμός παιδιών κάτω των 18 που «κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή την περιθωριοποίηση» -επίσημος δείκτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μέτρηση των εκφάνσεων της οικονομικής δυσπραγίας- άγγιξε τα 2,8 εκατ. το 2012, που ισοδυναμούν με το 33,8% των παιδιών της Ισπανίας, γράφει η αναφορά της οργάνωσης, που βασίστηκε σε επίσημα δεδομένα της Ε.Ε και δημοσιεύθηκε χθες.

Η εκτεταμένη οικονομική ύφεση που βίωσε η Ισπανία έχει οδηγήσει εκατομμύρια άτομα στην ανεργία. Το ποσοστό ανεργίας παραμένει ιδιαίτερα υψηλό και ξεπερνά το 26%, δηλαδή τα έξι εκατ. ανέργων Ισπανών. Η οργάνωση ανέφερε περιπτώσεις οικογενειών, που προσπαθούν να επιβιώσουν με πενιχρά εισοδήματα και εν πολλοίς βασίζονται στον διαμοιρασμό τροφίμων από φιλανθρωπικές οργανώσεις. Τα μέτρα που επέβαλε η ισπανική κυβέρνηση για την περικοπή δημοσίων δαπανών σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει την οικονομία, συνέβαλαν στην επιδείνωση της κατάστασης.

«Συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο το ήδη περιορισμένο σύστημα κοινωνικών παροχών, που δεν μπορεί να δώσει μία επαρκή απάντηση στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία», τόνισε η «Save the Children». «Το κράτος έχει την υποχρέωση να δράσει ως εγγυητής των δικαιωμάτων τους», πρόσθεσε η οργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή