ΚΟΣΜΟΣ

Τμήμα του κλαπέντος κειμηλίου με το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ βρέθηκε στην κεντρική Ιταλία

tmima-toy-klapentos-keimilioy-me-to-aima-toy-papa-ioanni-payloy-toy-v-vrethike-stin-kentriki-italia-2004107

Το μεταλλικό τμήμα ενός θρησκευτικού κειμηλίου που περιέχει ένα κομμάτι ύφασμα με μια σταγόνα αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ και το οποίο είχε κλαπεί το περασμένο σαββατοκύριακο από μια εκκλησία στην κεντρική Ιταλία εντοπίσθηκε από την αστυνομία της πόλης Λ' Άκουιλα, στην περιφέρεια Αμπρούτσο.

Για την κλοπή αυτή προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα δυο τοξικομανείς, ενώ καταζητείται ένας τρίτος που οι αρχές θεωρούν ότι είναι συνεργός τους. Υπενθυμίζεται ότι για τον εντοπισμό του κειμηλίου στην τοποθεσία Σαν Πιέτρο Ντέλα Γένκα —όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη εκκλησία—, τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Ο ιταλικός Τύπος είχε αναφερθεί και σε πιθανή χρήση του αίματος του Πολωνού ποντίφικα για τελετές σατανιστών. Παρά το εντοπισμό του σιδερένιου περιβλήματος, το εσωτερικό του, που περιέχει ένα γυάλινο φιαλίδιο με το ύφασμα με το αίμα του εκλιπόντα πάπα, δεν έχει ακόμη βρεθεί.

Υπάρχουν μόνον άλλα δυο κειμήλια σε καθολικούς χώρους λατρείας που περιέχουν μια μικρή ποσότητα αίματος του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄.