Αναθεώρηση των συνθηκών Ε.Ε. ζητούν Μέρκελ, Κάμερον

Αναθεώρηση των συνθηκών Ε.Ε. ζητούν Μέρκελ, Κάμερον

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, αλλά από εντελώς διαφορετική σκοπιά, ζήτησαν αυτή την εβδομάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον.

Υπό την πίεση των ευρωσκεπτικιστών, ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευθεί, εφόσον επανεκλεγεί το 2015, να αναδιαπραγματευθεί τη θέση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να θέσει τη νέα συμφωνία σε δημοψήφισμα. Απαντώντας στα σχόλια του Κάμερον, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ολάντ δεν απέκλεισε την αλλαγή των συνθηκών για να διασφαλισθεί «καλύτερος συντονισμός» στην Ευρωζώνη, αλλά τόνισε ότι «η αναθεώρηση των συνθηκών δεν είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή».

Απαριθμώντας τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε «πεπεισμένη» πως θα απαιτηθεί τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική ενοποίηση. Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε προτείνει να δημιουργηθεί Κοινοβούλιο της Ευρωζώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή