Επτά νεκροί σε μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς μια αποθήκη με τραπεζικά αρχεία στο Μπουένος Άιρες

Επτά νεκροί σε μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς μια αποθήκη με τραπεζικά αρχεία στο Μπουένος Άιρες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε πυροσβέστες και δύο μέλη σωστικών συνεργείων σκοτώθηκαν σήμερα όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο που κατέρρευσε, καθώς επιχειρούσαν να κατασβήσουν μια πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε μια αποθήκη σε προάστιο του Μπουένος Άιρες. Άλλοι εννέα άνθρωποι που συμμετείχαν στην επιχείρηση τραυματίστηκαν σοβαρά. Ενώ η πρόσοψη του κτιρίου ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να ανοίξουν μια δίοδο για να πλησιάσουν στην εστία της φωτιάς, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια της Αργεντινής. Ο τούβλινος τοίχος όμως δεν άντεξε και κατέρρευσε, καταπλακώνοντάς τους. "Θρηνούμε τον θάνατο πέντε πυροσβεστών και δύο μελών της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας", δήλωσε ο υπουργός Ασφάλειας Σέρχιο Μπέρνι, μιλώντας στους δημοσιογράφους. "Η διάσωσή τους μέσα από τα συντρίμμια ήταν πολύ δύσκολη. Προσπαθήσαμε να τους βγάλουμε ζωντανούς, όμως στάθηκε αδύνατον", πρόσθεσε ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Αλμπέρτο Κρεσέντι.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί και κατέστρεψε ολοσχερώς ένα τμήμα του κτιρίου του 19ου αιώνα όπου φυλάσσονταν τραπεζικά αρχεία. Η αποθήκη ανήκε στην αμερικανική εταιρεία Iron Mountain, η οποία ειδικεύεται στη σάρωση και την ψηφιοποίηση εγγράφων. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις στο κτίριο δεν υπήρχε κανείς όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή