Ιταλία: Περισσότεροι από χίλιοι μετανάστες διασώθηκαν νότια της Λαμπεντούζας

Ιταλία: Περισσότεροι από χίλιοι μετανάστες διασώθηκαν νότια της Λαμπεντούζας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα ότι διέσωσε 1.079 μετανάστες στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μεταξύ αυτών 64 ανήλικους και ένα νεογέννητο μωρό, νότια του νησιού Λαμπεντούζα.

Τα ελικόπτερα που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση Mare Nostrum εντόπισαν δύο πλοιάρια την Κυριακή το πρωί. Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μεταναστών που επέβαιναν σε αυτά υπήρχε κίνδυνος τα πλοιάρια να βυθιστούν και γι’ αυτό εκδόθηκε αμέσως σήμα κινδύνου.

Οι μετανάστες που επέβαιναν σε αυτά —244 στο ένα (μεταξύ αυτών 41 γυναίκες και 11 ανήλικοι) και 263 στο άλλο (μεταξύ αυτών 30 γυναίκες, 35 ανήλικοι και ένα νεογέννητο)— περισυνελέγησαν από πολλά πολεμικά πλοία.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν διασωθεί 572 ακόμη μετανάστες και συνολικά οι διασωθέντες ανήλθαν σε συνολικά 1.079 σε διάστημα 72 ωρών, οι 816 εκ των οποίων βρίσκονται στο πολεμικό πλοίο Σαν Τζούστο και κατευθύνονται προς το λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας.

O αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στις ακτές της Ιταλίας δεκαπλασιάστηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στη διάρκεια των 10 πρώτων ημερών του 2014, 2.156 μετανάστες έφτασαν στις ακτές της χώρας, έναντι 217 τον Ιανουάριο του 2013.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή